Omlós citromos csirke a sütőből: kicsit fanyar, mégis isteni
A citromos páctól fenséges és vajpuha lesz a csirke. A kissé fanyar íz üdítően hat.

A citrom nemcsak süteményekbe és teába jó, a mindig bevethető csirkét is feldobhatod vele. A mell sem lesz száraz, ha a citromos pácban pihenteted. Friss zöldfűszerekkel tovább bolondíthatod a húst. Rakhatsz mellé a tepsibe krumplit vagy más zöldséget, így egyszerre letudod a köretkészítést is.
Citromos csirke
Hozzávalók 4 személyre
- 70 dkg csirkemell
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db citrom
- 3 szál petrezselyem
- 1 ág bazsalikom
- 0.5 dl fehérbor
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
Az egyik citromot facsard ki, majd keverd össze három evőkanál olívaolajjal, a zúzott fokhagymával, a bazsalikommal, és add hozzá a borsot. A csirkét öblítsd le, és törölgesd le róla a nedvességet papírtörlővel, majd vágd vékonyabb szeletekre. Sózd be, és kend be a páclével. Fedd le, és tedd a hűtőbe egy órára.
Egy tepsit vagy tűzálló tálat kenj ki olívaolajjal, majd rakd bele a bepácolt hússzeleteket, locsold meg a maradék páclével és a borral. A másik citromot karikázd fel, és tedd a csirkemell tetejére. Fedd le fóliával, majd 180 fokon süsd 25 percig. Amikor a csirkemell majdnem kész, vedd le róla a fóliát, és pirítsd még 10-15 percig. Petrezselyemmel megszórva kínáld.

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció