Omlós citromos csirke a sütőből: kicsit fanyar, mégis isteni
A citromos páctól fenséges és vajpuha lesz a csirke. A kissé fanyar íz üdítően hat.

citromos-csirkemell
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Kleopátra is ezt használta a fürdőszobában: a fekete köménymag olaj kívül-belül szépít »

Ezt idd reggelire, ha laposabb hasat szeretnél: vízhajtó smoothie céklával »

Egyszerű őszi smink, amit mindenki el tud készíteni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A citrom nemcsak süteményekbe és teába jó, a mindig bevethető csirkét is feldobhatod vele. A mell sem lesz száraz, ha a citromos pácban pihenteted. Friss zöldfűszerekkel tovább bolondíthatod a húst. Rakhatsz mellé a tepsibe krumplit vagy más zöldséget, így egyszerre letudod a köretkészítést is.

Citromos csirke

Hozzávalók 4 személyre:

  • 70 dkg csirkemell
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db citrom
  • 3 szál petrezselyem
  • 1 ág bazsalikom
  • 0.5 dl fehérbor
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Az egyik citromot facsard ki, majd keverd össze három evőkanál olívaolajjal, a zúzott fokhagymával, a bazsalikommal, és add hozzá a borsot. A csirkét öblítsd le, és törölgesd le róla a nedvességet papírtörlővel, majd vágd vékonyabb szeletekre. Sózd be, és kend be a páclével. Fedd le, és tedd a hűtőbe egy órára.

Egy tepsit vagy tűzálló tálat kenj ki olívaolajjal, majd rakd bele a bepácolt hússzeleteket, locsold meg a maradék páclével és a borral. A másik citromot karikázd fel, és tedd a csirkemell tetejére. Fedd le fóliával, majd 180 fokon süsd 25 percig. Amikor a csirkemell majdnem kész, vedd le róla a fóliát, és pirítsd még 10-15 percig. Petrezselyemmel megszórva kínáld.

Ezt is szeretjük