Citromfüves csirkemell

Illatos és omlós

A csirkemell az egyik legnépszerűbb alapanyag, nem véletlenül: szinte bármivel készítheted, biztosan finom lesz.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A citromfűszezon itt van a nyakunkon, és ez tipikusan az a fűszernövény, ami frissen kitépve a földből az igazi, illatos és remek kiegészítője a húsoknak.

A csirkemell szárazságát különböző módszerekkel kivédheted, de ha nincs időd pepecselni, akkor a hirtelen sütés is remek választás ennek a problémának a kiküszöbölésére.

Citromfüves csirkemell

Hozzávalók:

  • 2 egész csirkemell
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 jó csokor friss citromfű
  • 1 maréknyi friss bazsalikom
  • 1 evőkanálnyi méz
  • só, frissen őrölt bors
  • olívaolaj

Elkészítés ideje:

20 perc.

Elkészítés menete:

Az elkészítés idejéből kiderül, hogy nem ez lesz a leghosszabb konyhában töltött időd. A csirkemelleket tisztítsd meg, mosd át alaposan, darabold számodra szimpatikus formára - lehetőleg azért ne kockázd -, majd sózd be. A fokhagymát nyomd egy alkalmas kis edénybe, szórj mellé citromfüvet és bazsalikomot, majd keverd hozzá a mézet.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Nagyon vékony olívaolajon pirítsd meg a hús minden oldalát, ügyelj arra, hogy lehetőleg magas hőfokon tedd ezt, rövid idő alatt, így van esélyed arra, hogy nem szárad ki a csirkemell. Amikor már közelít a kész állapothoz, kend be jó alaposan a fűszeres mézzel, majd pár percig hagyd úgy főni, ezután leveheted a tűzről, és már fogyaszthatod is.

Ételek ropogós bundában: mindennek jól áll!

Top 9 rántott étel receptje, képpel

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük