Citromfüves csirkemell
A csirkemell az egyik legnépszerűbb alapanyag, nem véletlenül: szinte bármivel készítheted, biztosan finom lesz.
A citromfűszezon itt van a nyakunkon, és ez tipikusan az a fűszernövény, ami frissen kitépve a földből az igazi, illatos és remek kiegészítője a húsoknak.
A csirkemell szárazságát különböző módszerekkel kivédheted, de ha nincs időd pepecselni, akkor a hirtelen sütés is remek választás ennek a problémának a kiküszöbölésére.
Citromfüves csirkemell
Hozzávalók:
- 2 egész csirkemell
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 jó csokor friss citromfű
- 1 maréknyi friss bazsalikom
- 1 evőkanálnyi méz
- só, frissen őrölt bors
- olívaolaj
Elkészítés ideje:
20 perc.
Elkészítés menete:
Az elkészítés idejéből kiderül, hogy nem ez lesz a leghosszabb konyhában töltött időd. A csirkemelleket tisztítsd meg, mosd át alaposan, darabold számodra szimpatikus formára - lehetőleg azért ne kockázd -, majd sózd be. A fokhagymát nyomd egy alkalmas kis edénybe, szórj mellé citromfüvet és bazsalikomot, majd keverd hozzá a mézet.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Nagyon vékony olívaolajon pirítsd meg a hús minden oldalát, ügyelj arra, hogy lehetőleg magas hőfokon tedd ezt, rövid idő alatt, így van esélyed arra, hogy nem szárad ki a csirkemell. Amikor már közelít a kész állapothoz, kend be jó alaposan a fűszeres mézzel, majd pár percig hagyd úgy főni, ezután leveheted a tűzről, és már fogyaszthatod is.
Ételek ropogós bundában: mindennek jól áll!
OLVASD EL EZT IS!
- pikáns
- csirkemell
Pikáns csirkemellcsíkok
- paradicsom
- leves
Bazsalikomos paradicsomleves, valódi paradicsomból
- zöldség
- csirkemell