Így készül a cigánypecsenye
Elronthatatlan változat
A fokhagymás-paprikás, szalonnával sült húsnak jó nagy a hazai rajongótábora, nem véletlenül.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A cigánypecsenye nem bonyolult étel, kevés hozzávalóból készül, és hamar kész lehetsz vele, igazi jolly joker, ha valami finomat és laktatót igényel a család.

Az igazán szaftos fogáshoz mindenképp tarját kell használnod, a karaj jóval szárazabb lesz, de azzal készítve sem lesz ehetetlen.

Cigánypecsenye

Hozzávalók:

  • 8 szelet sertéstarja
  • 15 dkg zsírosabb szalonna
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanálnyi mustár
  • 1 csapott evőkanálnyi pirospaprika
  • frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

60 perc.

Elkészítés menete:

Végy elő egy kisebb tálat, tégy bele körülbelül két evőkanálnyi olajat, törd bele a fokhagymát, keverd hozzá a mustárt és a pirospaprikát is, adj hozzá egy kis borsot és sót. A húsokat kicsit ütögesd meg a kedvenc klopfolóddal, de ne verd szét őket, majd kenegesd meg mindkét oldalukat az olajos páccal, aztán tedd félre így fél órára. A szalonnát szeleteld ujjnyi vastag darabokra, vágd be körülbelül a közepéig, centinként, hogy majd kialakulhasson a kakastaréj forma.

Egy serpenyőt tégy a tűzhelyre, és pirítsd zsírjára benne a szalonnákat. A zsírt ne öntsd le, hirtelen pirítsd meg benne a húsokat pár perc alatt, majd vedd egy kicsit lejjebb a tüzet, és tégy a hús alá egy pici vizet, ebben szépen megfő majd. Ha a víz elpárolgott, és kész a husi, szedd egy tálba, és tedd rá a kész szalonnákat is.

Egyszerű fogások

Ha nincs kedved órákig pepecselni a konyhában, de ennél valami finomat, ami nem ipari hulladék, mutatunk néhány rettentő egyszerű, de nagyszerű receptet.

Ezt is szeretjük