A cigánypecsenye hagyományos receptje
Ha igazán jó cigánypecsenyét ennél, így készítsd el!
A cigánypecsenye a magyar konyha népszerű étele. Akkor az igazi, ha sok fokhagymával és szalonnával készül. Sokan mustárt is tesznek a pácba, ám a réges-régi receptekben az nem szerepelt. A rendkívül laktató ételtől mindenki megnyalja mind a tíz ujját.
Cigánypecsenye
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg sertéstarja
- 25 dkg szalonna
- 6 gerezd fokhagyma
- 6 evőkanál liszt
- 4 evőkanál olaj
- 1 evőkanál pirospaprika
Elkészítés:
A tarját mosd meg, szeleteld vékonyra, a széleit vagdosd be, hogy sütés közben ne ugorjon össze. Fontos, hogy ne klopfold, mert sérülhetnek a hús rostjai, és akkor keményebb, szárazabb lesz. Keverd össze az olajat a préselt fokhagymával, a sóval és a borssal, majd tedd bele a szeleteket, és hagyd is a pácban egy órán át. Pihentetés után a lisztet keverd össze a pirospaprikával, és forgasd meg benne a tarját.
A szalonnát háromnegyedig vagdosd be, tehát legyen kakastaréj formája, és rakd egy serpenyőbe. Süsd meg, majd pakold a húst a visszamaradt zsírba. Hirtelen süsd meg, oldalanként maximum négy-öt perc alatt. Tálaláskor rakd a tetejére a sült szalonnát, és a szafttal is meglocsolhatod.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció