Egyszerű chilis, szaftos csirkemell sütőben sütve: így biztosan nem szárad ki
Egy kis rafinériával változatosabbá teheted a sült csirkemellet: a chili és a zöldfűszerek feldobják a semleges húst.
A csirkemell a zöldfűszereknek és a lime-nak köszönhetően kellemesen üde lesz, a chili pedig pikánssá varázsolja. A chili mennyisége azon múlik, mennyire bírod a csípőset. Ez a fogás tökéletes választás akkor is, ha diétázol. Sütés közben locsolgasd a húst, és nem szárad ki.
Chilis, szaftos csirkemell
Hozzávalók
- 4 db csirkemell
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 kávéskanál kakukkfű
- 1 kávéskanál zsálya
- 1 teáskanál lime leve
- só
- bors
- chili
Elkészítés:
A csirkemelleket mosd meg, majd törölgesd szárazra. Kis tálban keverd össze a pác hozzávalóit: az olívaolajat, a sót, a borsot, a lime levét, a préselt fokhagymát és a zöldfűszereket. Kend be vele a húst, majd letakarva tedd a hűtőbe legalább egy órára.
Pácolás után a csirkemellet rakd át zsiradékkal kikent tepsibe, önts alá kevés vizet, locsold meg a maradék páclével. Szórj rá ízlés szerint chiliport, vagy tegyél rá felkarikázott chilit. Fedd le fóliával, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 45 perc alatt. Akkor jó, ha a kés könnyedén beleszalad a húsba.
Ha a hagyományos chilis babot is elkészítenéd, akkor ezzel a recepttel biztosan nem fogsz mellé!
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció