Egyszerű chilis, szaftos csirkemell sütőben sütve: így biztosan nem szárad ki
Egy kis rafinériával változatosabbá teheted a sült csirkemellet: a chili és a zöldfűszerek feldobják a semleges húst.

chilis-csirkemell
beauty and style
Top olvasott cikkek

A csirkemell a zöldfűszereknek és a lime-nak köszönhetően kellemesen üde lesz, a chili pedig pikánssá varázsolja. A chili mennyisége azon múlik, mennyire bírod a csípőset. Ez a fogás tökéletes választás akkor is, ha diétázol. Sütés közben locsolgasd a húst, és nem szárad ki. 

Chilis, szaftos csirkemell

Hozzávalók

  • 4 db csirkemell
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 kávéskanál kakukkfű
  • 1 kávéskanál zsálya
  • 1 teáskanál lime leve
  • bors
  • chili
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemelleket mosd meg, majd törölgesd szárazra. Kis tálban keverd össze a pác hozzávalóit: az olívaolajat, a sót, a borsot, a lime levét, a préselt fokhagymát és a zöldfűszereket. Kend be vele a húst, majd letakarva tedd a hűtőbe legalább egy órára. 
 

Pácolás után a csirkemellet rakd át zsiradékkal kikent tepsibe, önts alá kevés vizet, locsold meg a maradék páclével. Szórj rá ízlés szerint chiliport, vagy tegyél rá felkarikázott chilit. Fedd le fóliával, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 45 perc alatt. Akkor jó, ha a kés könnyedén beleszalad a húsba. 
Ha a hagyományos chilis babot is elkészítenéd, akkor ezzel a recepttel biztosan nem fogsz mellé! 

Ezt is szeretjük