Baconbe tekert chilis csirkeszárnyak: egyszerre ropogós, omlós és szaftos
Az egyszerű csirkeszárny pikánsan, baconbe tekerve olyan fenséges, hogy bármikor és bármilyen alkalomra kínálhatod.
Ha szereted a kicsit csípős ételeket, akkor ezt se hagyd ki! A csirkeszárnyakon külön-külön is sokat dob a chili és a bacon, hát még együtt milyen finomak! Ráadásul ez az étel egyszerre ropogós és szaftos. Az elkészítése körülbelül 10 percet igényel a részedről.
Chilis-baconös csirkeszárnyak
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg csirkeszárny
- 25 dkg bacon
- 1 db chili
- 0.5 dl olívaolaj
- bors
- só
- koriander
Elkészítés:
A csirkeszárnyakat tisztítsd meg, a végeit vágd le, mosd meg, és törölgesd szárazra. A chilit aprítsd fel. A húst fűszerezd sóval, borssal, chilivel és őrölt korianderrel. A száraz fűszereket jól dörzsöld a húsba.
A szárnyakat tekerd két-két szelet baconbe, és rendezd tepsibe. Önts a hús alá kevés vizet, és előmelegített sütőben, lefóliázva süsd 40-45 percig. Amikor a hús puha, vedd le a fóliát, és süsd szép pirosra, ropogósra. Tálalás előtt még zöldfűszerekkel is megszórhatod.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció