Csodás diós céklasaláta: erősíti az immunrendszert, miközben nagyon finom is
A diós céklasaláta laktatató, mégis könnyű őszi-téli fogás.

A diós céklasaláta könnyű vacsorának vagy előételnek egyaránt tökéletes választás. Legfinomabb úgy lesz, ha a céklát először sütőben megsütöd: így jönnek is ki legjobban az ízei. Ez a zöldség valóságos vitaminbomba a hűvösebb hónapokban: gazdag káliumban, valamint A-, B- és C-vitaminban is. Ha szereted a karakteres ízű kecskesajtot, ne spórold le róla azt se, mert nagyon jól kiegészíti a cékla zamatát.
Céklasaláta dióval és kecskesajttal
Hozzávalók 4 személyre
- 10 dkg kecskesajt
- 10 dkg dió
- 2 cékla
- só
- frissen őrölt bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A céklákat alaposan mosd meg, és töröld szárazra. Szórd meg őket sóval, locsold meg vékonyan olívaolajjal, és mindkét darabot csomagold külön-külön alufóliába. Told őket 180 fokos sütőbe 45 percre. A puhára sült céklákat először hagyd kihűlni, majd hámozd meg, kockázd fel, és tedd egy salátástálba. Add hozzá a diót, a kecskesajtot, és szórd meg frissen őrölt borssal.
Ősszel különösen nagy szükségünk van a vitaminpótlásra: a gyömbéres sárgarépa-krémleves nem csak egészséges, nagyon finom is.
Sűrű, édes-sós céklakrémleves: kecskesajt olvad a színes, selymes fogásra
A sűrű, kecskesajttal tálalt céklakrémleves csodás színével csak az íze veheti fel a versenyt.
ElolvasomKép: Galina Loginova / Getty Images