Különleges, céklás hummusz: ezt a finomságot edd, ha fogyni akarsz

A céklás hummusz egészséges, alakbarát finomság, kenheted a kenyeredre, de tortillához is kiváló.

Már nemcsak az arabok imádják a hummuszt, a csicseriborsó-püré nálunk is egyre népszerűbb. Statisztikák bizonyítják, hogy akik rendszeresen fogyasztják, könnyebben leadják a felesleges kilókat. Próbáld ki a szuperegészséges céklával! Hosszú időre eltelít, és az íze is fantasztikus.

ceklas-humusz

Céklás hummusz

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 db cékla
  • 1 db csicseriborsó konzerv
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 teáskanál tahini
  • 1 teáskanál római kömény őrölt
  • bors őrölt
Recept idők

Elkészítés:

A céklát alaposan mosd meg, dörzsöld meg, és rakd alufóliával bélelt tepsire. Süsd puhára 200 fokon körülbelül egy-másfél óra alatt. Várd meg, míg teljesen kihűl, hámozd meg, és vágd nagyobb darabokra.


A csicseriborsó levét is szűrd le, rakd hozzá a céklát, az olívaolajat, a köményt, a tahinit, ízlés szerint sót és őrölt borsot, majd együtt pépesítsd botmixerrel. Ha túl sűrű, egy-két evőkanál vizet is adhatsz hozzá. Ezután hagyd rövid ideig állni, hogy az ízek jól összeérjenek. Tálalás előtt a céklás hummusz tetejét szórd meg mentalevéllel vagy petrezselyemmel, és ízlés szerint kanalazhatsz rá tejfölt vagy joghurtot.

ceklas-humusz-recept
Ezt is szeretjük