Ropogós, húsmentes fasírt gluténmentesen: sokáig eltelít majd

Ebbe a ropogós, húsmentes fasírtba sütőben megsütött cékla és édesburgonya kerül.

Céklás-édeskrumplis fasírt
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az őszi-téli időszak is rengeteg egészséges zöldséget kínál. Ez a csodás húsmentes fasírt céklával és édeskrumplival készül. Az elősütött, majd pépesített zöldségeket rizsliszt fogja össze, így a gluténmentes diétába is beilleszthető. A kis, élénk színű lepények már látványra is ínycsiklandóak.

Céklás-édeskrumplis fasírt

Hozzávalók 4 személyre

  • 20 dkg cékla
  • 20 dkg édeskrumpli
  • 5 evőkanál rizsliszt
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • bors
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A céklát és az édeskrumplit felszeletelve süsd meg a sütőben nagyjából fél óra alatt. Amikor már puhák, vedd ki, és turmixgépben pépesítsd őket. A zöldségpépet tedd egy tálba. Add hozzá a tojásokat, a fokhagymaport, a köményt. Sózd, borsozd, majd kanalanként adagolj hozzá annyi rizslisztet, hogy jól formázható masszát kapj. Formázz belőle lepényeket, és serpenyőben, kevés olajon süsd mindkét oldalukat pirosra.

 

Tálald finom majonézes salátával.

A padlizsán is tökéletes húspótló: sütőben sütve igazán ropogós golyókat állíthatsz belőle össze.

Hamis húsgolyó padlizsánból: sütőben sül aranybarnára

Húsmentes napokra tökéletes választás ez a zöldségfasírt, laktató, finom, mégsem terheli meg úgy a gyomrot, mint az olajban sült verzió.

Elolvasom

Kép: Zorianchik / Getty Images

Ezt is szeretjük