Ropogós, húsmentes fasírt gluténmentesen: sokáig eltelít majd
Ebbe a ropogós, húsmentes fasírtba sütőben megsütött cékla és édesburgonya kerül.

Az őszi-téli időszak is rengeteg egészséges zöldséget kínál. Ez a csodás húsmentes fasírt céklával és édeskrumplival készül. Az elősütött, majd pépesített zöldségeket rizsliszt fogja össze, így a gluténmentes diétába is beilleszthető. A kis, élénk színű lepények már látványra is ínycsiklandóak.
Céklás-édeskrumplis fasírt
Hozzávalók 4 személyre
- 20 dkg cékla
- 20 dkg édeskrumpli
- 5 evőkanál rizsliszt
- 2 tojás
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1 teáskanál őrölt kömény
- só
- bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A céklát és az édeskrumplit felszeletelve süsd meg a sütőben nagyjából fél óra alatt. Amikor már puhák, vedd ki, és turmixgépben pépesítsd őket. A zöldségpépet tedd egy tálba. Add hozzá a tojásokat, a fokhagymaport, a köményt. Sózd, borsozd, majd kanalanként adagolj hozzá annyi rizslisztet, hogy jól formázható masszát kapj. Formázz belőle lepényeket, és serpenyőben, kevés olajon süsd mindkét oldalukat pirosra.
Tálald finom majonézes salátával.
A padlizsán is tökéletes húspótló: sütőben sütve igazán ropogós golyókat állíthatsz belőle össze.
Hamis húsgolyó padlizsánból: sütőben sül aranybarnára
Húsmentes napokra tökéletes választás ez a zöldségfasírt, laktató, finom, mégsem terheli meg úgy a gyomrot, mint az olajban sült verzió.
ElolvasomKép: Zorianchik / Getty Images
- cékla
- édesburgonya
- vegetáriánus
- rizsliszt
- céklafasírt
- zöldségfasírt
- gluténmentes zöldségfasírt
- Recept