Mozzarellás, paradicsomos saláta behűtve: az olasz caprese bevált receptje
A caprese az olaszok kedvenc nyári előétele, amit pár perc összedobni. Már ránézésre is csábító, az íze pedig isteni.

paradicsomos-mozzarella-caprese
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A caprese az egyik legfinomabb és leggyorsabban összedobható olasz saláta, ami otthon is lehet olyan ízletes, mint az éttermekben. Különösen meleg nyári reggeleken és estéken esik nagyon jól. A frissítő, könnyed fogáshoz mozzarellagolyókat is használhatsz. Lédús, érett, édes paradicsommal verhetetlen, és kínálhatod pirítóssal. 

Caprese receptje

Hozzávalók:

  • 4 db paradicsom
  • 2 csomag mozzarella
  • 1 ág bazsalikom
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A paradicsomokat mosd meg, törölgesd szárazra, és a lecsepegtetett mozzarellával együtt vágd fel fél centi vastag szeletekre. Rendezd a mozzarellát és a paradicsomot egymással váltakozva, ízlésesen egy tálra vagy tányérra. Ízlés szerint sózd, borsozd, szórd meg szárított oregánóval, díszítsd bazsalikommal, és locsold meg néhány csepp olívaolajjal. 
A tésztát is feldobhatod paradicsommal és mozzarellával, ez a fogás könnyű, nyári és finom. 

Ezt is szeretjük