Ropogós burgonyás rösztike tejfölös mártogatóssal: forrón tálalva ellenállhatatlan
A krumplis röszti kitűnő köret, ami kívül ropog, belül szinte krémes, és szétolvad a szádban.

A röszti húsok mellé, vagy tejfölös öntettel önálló ételként is remek választás. Jó ötlet, ha a köreteket szeretnéd még izgalmasabbá tenni. Akár maradék főtt krumpli felhasználására is kitűnő. Ha tepsiben sütöd, az olajszagot is megúszod.
Burgonyás röszti
Hozzávalók
A rösztihez
- 70 dkg krumpli
- 3 evőkanál liszt
- 5 dkg vaj
- 1 db tojás
- 1 db vöröshagyma
- só
- bors
- szerecsendió
A mártogatóshoz
- 3 dl tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál majonéz
- só
- bors
Elkészítés:
A krumplit főzd meg sós vízben, de figyelj, hogy ne legyen túl puha. Pucold meg, és amikor legalább langyosra hűl, nagyobb lyukú reszelőn reszeld le, vagy törd össze. Fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval, aprított vöröshagymával, majd add hozzá a lisztet, a vajat és a tojást.
Dolgozd össze a masszát, majd tedd át egy lisztezett deszkára, lapítsd el, és szúrd ki pogácsaszaggatóval, vagy formázd meg kézzel. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 fokon süsd meg 20-25 perc alatt aranybarnára.
A mártogatóshoz keverd össze a tejfölt, a majonézt, add hozzá a zúzott fokhagymát, sózd, borsozd, és a rösztivel együtt kínáld.

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció