Ropogós házi kenyér burgonyapehellyel: ez a foszlós kelt tészta titka

A burgonyapelyhes kenyér otthon is összeállítható, ráadásul egyszerűen!

Burgonyapelyhes kenyér
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha szívesen sütsz otthon, próbáld ki ezt a puha burgonyapelyhes kenyeret is! A hagyományos recepttől eltérően ez a változat nem annyira körülményes, dagasztás és kelesztés után már sütheted is. A kenyérsütéskor különösen fontos, hogy a sütő megfelelően párás legyen, ezt úgy biztosíthatod, ha egy tálkában vizet teszel bele.

Burgonyapelyhes kenyér

Hozzávalók 4 személyre

  • 55 dkg kenyérliszt
  • 5 dkg burgonyapehely
  • 4 dkg puha vaj
  • 3 dkg élesztő
  • 2 dl víz
  • 2 dl tej
  • 2 teáskanál
  • 1 teáskanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tejet langyosítsd meg, add hozzá a cukrot és az élesztőt, és futtasd fel. Közben a lisztet szitáld át, és morzsold el a szoba-hőmérsékletű vajjal. Add hozzá a sót, a langyos vizet, a burgonyapelyhet és a felfuttatott élesztőt. Jól dolgozd ki, majd letakarva egy óra alatt keleszd a duplájára.

 

Amikor megnőtt, lisztezett deszkán gyúrd át, és tedd egy kelesztőkosárba vagy kenyérformába. Újra takard le, és keleszd további fél-egy órát: minél tovább pihen, annál szebb lesz a tészta. Amikor másodszor is megkelt, borítsd sütőpapírral kibélelt tepsire. A tetejét pár helyen vágd be.

 

A sütőt most kapcsold be 190 fokra. Amikor bemelegedett, spricceld le a tésztát vízzel. Egy tálkába önts két deci vizet, ezt tedd a sütő aljára, majd told be a kenyeret is 50 percre.

Különleges kenyeret készítenél? Süsd össze sajttal és hagymával!

Sajtos-hagymás kenyér egyszerűen: ilyen finomat még nem ettél

A finom házi kenyér tésztáját pofonegyszerű összeállítani, teljesen kezdők is sikerrel elkészíthetik a pékárut.

Elolvasom

Kép: Cavan Images / Getty Images

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük