Bulgurral töltött paprika sok sajttal: könnyű, meleg fogás a sütőből
A bulgurral töltött paprika finom, húsmentes vacsora, ráadásul egyszerűen elkészül. Pirosra sült sajttal a legfinomabb.

bulgur paprika
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha húsmentes, mégis laktató fogásra vágysz, mindenképpen próbáld ki ezt az isteni sült paprikát, amelyet a fűszeres, bulguros töltelék tesz laktatóbbá és izgalmasabbá. Életmódváltóknak is tökéletes ez a recept, hisz nincs benne túl sok kalória, mégis elláthatod a szervezetedet elegendő jó fehérjével, szénhidráttal és rosttal. Használj különböző színű paprikákat, így a kedved is jobb lesz, amint ránézel a tányérodra.

Bulgurral töltött paprika

Hozzávalók:

  • 1 bögre bulgur
  • 30 dkg gomba
  • 6 szelet sajt
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 3 db kaliforniai paprika
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát olajon párold üvegesre, majd rakd hozzá a tisztított, kis darabokra vágott gombát. Ízesítsd sóval, borssal, pirospaprikával, és párold pár percig. A bulgurt alaposan mosd meg, sózd, borsozd, és önts rá dupla mennyiségű vizet. Még finomabb lesz, ha alaplével öntöd fel. Főzd öt percig, majd hagyd a vízben 10-15 percig. Ha kész, keverd össze a gombával, és szórd meg felaprított petrezselyemmel.
 

Közben a megmosott paprikákat vágd félbe, és távolítsd el a csumájukat. A bulgurt oszd el a paprikákban, majd mindegyiket fedd le egy szelet sajttal. Sorakoztasd őket sütőpapírral kibélelt tepsibe, és told a sütőbe 25-30 percre, amíg a paprika megsül, a sajt pedig megolvad és megpirul a tetején.
A bulgur saláta alapjaként is megállja a helyét.

Ezt is szeretjük