Bulgurral töltött paprika sok sajttal: könnyű, meleg fogás a sütőből
A bulgurral töltött paprika finom, húsmentes vacsora, ráadásul egyszerűen elkészül. Pirosra sült sajttal a legfinomabb.

- A 64 éves Sharon Stone testhezálló ruhákban mutatta meg csodás alakját: kivillantotta formás lábait »
- 5 szuper nőies frizura 60 év felett, ami dús hatást garantál: inspiráló fazonok, melyek a vékony szálú hajból is kihozzák a maximumot »
- Ezt idd, ha zsírégető edzést folytatsz: omega-3 zsírsavakban és vitaminokban gazdag smoothie, ami eltelít, mégis segíti a fogyást »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- Átmennél most a földrajzérettségin? 10 kérdés, amire tudni kellett a választ
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- 121 kilóról indult, 45 kilót fogyott CICO-diétával az édesanya: így néz ki most a kétgyerekes Colleen
Ha húsmentes, mégis laktató fogásra vágysz, mindenképpen próbáld ki ezt az isteni sült paprikát, amelyet a fűszeres, bulguros töltelék tesz laktatóbbá és izgalmasabbá. Életmódváltóknak is tökéletes ez a recept, hisz nincs benne túl sok kalória, mégis elláthatod a szervezetedet elegendő jó fehérjével, szénhidráttal és rosttal. Használj különböző színű paprikákat, így a kedved is jobb lesz, amint ránézel a tányérodra.
Bulgurral töltött paprika
Hozzávalók
- 1 bögre bulgur
- 30 dkg gomba
- 6 szelet sajt
- 1 teáskanál pirospaprika
- 3 db kaliforniai paprika
- 1 db vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyem
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát olajon párold üvegesre, majd rakd hozzá a tisztított, kis darabokra vágott gombát. Ízesítsd sóval, borssal, pirospaprikával, és párold pár percig. A bulgurt alaposan mosd meg, sózd, borsozd, és önts rá dupla mennyiségű vizet. Még finomabb lesz, ha alaplével öntöd fel. Főzd öt percig, majd hagyd a vízben 10-15 percig. Ha kész, keverd össze a gombával, és szórd meg felaprított petrezselyemmel.
Közben a megmosott paprikákat vágd félbe, és távolítsd el a csumájukat. A bulgurt oszd el a paprikákban, majd mindegyiket fedd le egy szelet sajttal. Sorakoztasd őket sütőpapírral kibélelt tepsibe, és told a sütőbe 25-30 percre, amíg a paprika megsül, a sajt pedig megolvad és megpirul a tetején.
A bulgur saláta alapjaként is megállja a helyét.
Még több recept