Így lesz finom és pergős a bulgur - Egészséges és változatos köret kevés munkával
A finom, pergős bulgur készítése egyáltalán nem bonyolult, és változatosságot csempészhetsz vele a konyhádba.
A finom, pergős bulgur készítése szinte gyerekjáték. Maga a bulgur a Közel-Keleten nagyon népszerű. Búzaszemekből állítják elő, amelyeket, kiszárítanak és feldarabolnak, ezért hívják más néven búzatöretnek is. Nálunk inkább a világos változata kapható, de létezik egy sötétebb típus is, amelynek erősebb, diós aromája van.
Bulgur készítése
Hozzávalók 4 személyre
- 2 csésze víz
- 2 evőkanál olaj
- 1 csésze bulgur
- 1 teáskanál ételízesítő
- 1 nagy csipet só
Elkészítés:
A bulgurt tedd meleg olajba, sózd meg, és pirítsd kevergetve három-négy percig. Ettől adja majd jól ki az ízét. Öntsd fel kétszeres mennyiségű vízzel, adj hozzá egy kevés adalékanyag-mentes ételízesítőt, forrald fel, majd tedd a lángot takarékra, és fedd le a lábost. A lehető legkisebb lángon rotyogtatva hagyd, hogy a bulgur negyedóra alatt az összes vizet magába szívja. Mivel kevés benne a keményítő, nem ragad össze, mint a rizs, és változatos, egészséges köret.
A bulgur az alapanyaga a tabbouleh salátának, amit sokféle formában készíthetsz el.
Pikáns, török bulgursaláta: paradicsompürétől lesz különleges
Kicsit csípős, kicsit pikáns ez a könnyed bulgursaláta, amely húsok mellé kiválóan illik.
ElolvasomA változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció