Roppanós Buffalo karfiol: zöldségfalatok fűszeres szószban sütve
Készíts valami újat, izgalmasat a vitaminban- és rostban gazdag karfiolból! Egy pikáns szósz sokat dob rajta.

buffalo-karfiol
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szuperegészséges karfiol nem csak rántva és levesben finom. Készítsd el minél izgalmasabban, a karfiolrizs vagy a karfiolpizza mellett próbáld ki ínyenc szószban sütve is! A vegán csirkeszárnyként is emlegetett fogás kellemesen csípős, fűszeres, és kevés munkával összedobható. Sütőben sütve pedig nem tocsog az olajban. 

Buffalo karfiol

Hozzávalók:

  • 1 fej karfiol
  • 10 dkg liszt
  • 2.5 dl Buffalo csirkeszárnyszósz
  • 1 dl tej
  • 2 dl víz
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 mokkáskanál kömény
  • 2 evőkanál olaj
  • bors
  • petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt alaposan mosd meg, és vágd kisebb darabokra, vagy szedd rózsákra. Keverd össze egy tálban a lisztet a köménnyel, a sóval, a borssal, a fokhagymaporral, a pirospaprikával, majd öntsd hozzá a tejet és a vizet. Akkor jó, ha a tészta sűrű. Mártsd a sima masszába a karfioldarabokat, és rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe. Előmelegített sütőben, 190 fokon süsd 15 percig.
 

Közben a csirkeszárnyszószt és az olajat keverd össze, majd kend meg vele egyesével a karfioldarabokat. Tedd vissza a sütőbe, és süsd még 10-15 percig, vagy amíg elég ropogós nem lesz. Aprított petrezselyemmel megszórva kínáld. 
Ha Buffalo csirkeszárnyakat is készítenél, ezzel a recepttel bátran próbálkozhatsz.   

Ezt is szeretjük