Roppanós Buffalo karfiol: zöldségfalatok fűszeres szószban sütve
Készíts valami újat, izgalmasat a vitaminban- és rostban gazdag karfiolból! Egy pikáns szósz sokat dob rajta.
A szuperegészséges karfiol nem csak rántva és levesben finom. Készítsd el minél izgalmasabban, a karfiolrizs vagy a karfiolpizza mellett próbáld ki ínyenc szószban sütve is! A vegán csirkeszárnyként is emlegetett fogás kellemesen csípős, fűszeres, és kevés munkával összedobható. Sütőben sütve pedig nem tocsog az olajban.
Buffalo karfiol
Hozzávalók
- 1 fej karfiol
- 10 dkg liszt
- 2.5 dl Buffalo csirkeszárnyszósz
- 1 dl tej
- 2 dl víz
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1 mokkáskanál kömény
- 2 evőkanál olaj
- só
- bors
- petrezselyem
Elkészítés:
A karfiolt alaposan mosd meg, és vágd kisebb darabokra, vagy szedd rózsákra. Keverd össze egy tálban a lisztet a köménnyel, a sóval, a borssal, a fokhagymaporral, a pirospaprikával, majd öntsd hozzá a tejet és a vizet. Akkor jó, ha a tészta sűrű. Mártsd a sima masszába a karfioldarabokat, és rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe. Előmelegített sütőben, 190 fokon süsd 15 percig.
Közben a csirkeszárnyszószt és az olajat keverd össze, majd kend meg vele egyesével a karfioldarabokat. Tedd vissza a sütőbe, és süsd még 10-15 percig, vagy amíg elég ropogós nem lesz. Aprított petrezselyemmel megszórva kínáld.
Ha Buffalo csirkeszárnyakat is készítenél, ezzel a recepttel bátran próbálkozhatsz.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept