Bruschetta készítése, ahogy az olaszok csinálják: isteni előétel
Csempészd a konyhádba az olasz életérzést!

Bruschetta készítése, ahogy az olaszok csinálják: isteni előétel
Ez is érdekelhet

Tiltott szerelem a Szegedi Szabadtéri Játékokon (x)

Begyógyulnak a régi sebek? A nagy négyes keserédes történetében senki nem menekül a múltja elől (x)

„Azt mondták, örökre feküdni fog” (x)

A szabad gyöknek mindent szabad? (x)

Van, amiben nagyon rosszak a magyarok - az utolsó helyen állunk az EU-ban, és ez szomorú

beauty and style

Lakatos Márk bemutatta első férfi kollekcióját: az afro-kubai kultúra inspirálta »

Gyönyörű esküvői kontyok félhosszú, vékony szálú hajból: tupír nélkül tűnik dúsabbnak a frizura »

A szezon csúcstrendje a bakancs: vagány és nőies fazonok árakkal »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Aki járt már olasz étteremben, pontosan tudja, hogy a bruschetta nem maradhat le az étlapról. Általában előételként szokták fogyasztani, de, ha vacsorára nem akarsz sokat enni, akkor is összedobhatsz belőle néhány darabot.

Bruschetta recept

Hozzávalók 8 szelethez:

  • 80 dkg paradicsom
  • 60 g vágott bazsalikom
  • 6 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 darab vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál vörösborecet
  • 1 db bagett
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • fekete bors
Recept idők

Elkészítés:

Vágd apróra a paradicsomot, a fokhagymát és a vöröshagymát. Utána helyezd őket egy tálba, add hozzá a bazsalikomot, az olívaolajat, a vörösborecetet és egy csipetnyi fekete borsot, majd hagyd állni a keveréket szobahőmérsékleten 15 percig. Utána tedd be a tálat a hűtőbe egy kicsit. Szeleteld fel a bagettet, majd kend meg minden egyes kenyér egyik oldalát a maradék olívaolajjal. Helyezd a kenyérszeleteket egy sütőlapra úgy, hogy az olajozott oldal legyen felül. Körülbelül 2 perc erejéig tedd be a sütőbe a kenyereket, a cél, hogy aranybarnák legyenek. Ha picit megpirultak a kenyérkék, rakd rá a paradicsomkeveréket, eszközként egy kanalat javaslunk. Balzsamecettel locsold meg a szeleteket, és figyelj rá, hogy egyenletesen csináld.

Ezt is szeretjük