Bruschetta készítése, ahogy az olaszok csinálják: isteni előétel

Csempészd a konyhádba az olasz életérzést!

Bruschetta készítése, ahogy az olaszok csinálják: isteni előétel
beauty and style
Top olvasott cikkek

Aki járt már olasz étteremben, pontosan tudja, hogy a bruschetta nem maradhat le az étlapról. Általában előételként szokták fogyasztani, de, ha vacsorára nem akarsz sokat enni, akkor is összedobhatsz belőle néhány darabot.

Bruschetta recept

Hozzávalók 8 szelethez

  • 80 dkg paradicsom
  • 60 g vágott bazsalikom
  • 6 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 darab vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál vörösborecet
  • 1 db bagett
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • fekete bors
Recept idők

Elkészítés:

Vágd apróra a paradicsomot, a fokhagymát és a vöröshagymát. Utána helyezd őket egy tálba, add hozzá a bazsalikomot, az olívaolajat, a vörösborecetet és egy csipetnyi fekete borsot, majd hagyd állni a keveréket szobahőmérsékleten 15 percig. Utána tedd be a tálat a hűtőbe egy kicsit. Szeleteld fel a bagettet, majd kend meg minden egyes kenyér egyik oldalát a maradék olívaolajjal. Helyezd a kenyérszeleteket egy sütőlapra úgy, hogy az olajozott oldal legyen felül. Körülbelül 2 perc erejéig tedd be a sütőbe a kenyereket, a cél, hogy aranybarnák legyenek. Ha picit megpirultak a kenyérkék, rakd rá a paradicsomkeveréket, eszközként egy kanalat javaslunk. Balzsamecettel locsold meg a szeleteket, és figyelj rá, hogy egyenletesen csináld.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük