Színes, egészséges brokkolisaláta, ami még finom is: ezzel turbózd fel a szervezetedet
Ha a nehéz téli ételek után valami könnyű, zöldséges fogásra vágysz, dobj össze gyorsan egy jó adag brokkolisalátát.

brokkolisalata-recept
beauty and style
Top olvasott cikkek

A vitaminokban, ásványi anyagokban, értékes vegyületekben gazdag brokkolit készítsd el a legváltozatosabb formában. A könnyed saláta is finomabbá válik tőle, ráadásul alacsony kalóriatartalma miatt a fogyókúrázók is bátran ehetnek belőle. Minél többféle zöldség kerül bele, annál finomabb és egészségesebb lesz. 

Brokkolisaláta

Hozzávalók:

  • 1 fej brokkoli
  • 1 db zöld kaliforniai paprika
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 fej lila hagyma
  • 1 doboz konzervkukorica
  • 1 db sárgarépa
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 3 szál újhagyma
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A brokkolit szedd rózsáira, dobd lobogó, sós vízbe, és főzd három percig. Szűrd le, és hideg vízzel öblítsd le, majd hagyd lecsöpögni. A paradicsomot, a paprikákat, a megpucolt hagymákat és répát vágd fel ízlés szerint, majd a brokkolival együtt rakd egy tálba. Tedd hozzá a lecsepegtetett kukoricát is. 

Az öntethez keverd össze az olívaolajat a citromlével, a zúzott fokhagymával, ízlés szerinti sóval, borssal, és locsold meg vele a zöldségeket. A kezeddel óvatosan forgasd össze, hogy mindenhova kerüljön a fűszeres lé. Tedd a hűtőbe legalább egy órára, hogy az ízek jól összeérjenek. 
A brokkoli tésztával is finom, laktató, ráadásul nem terheli meg a gyomrot. 

Ezt is szeretjük