Színes, egészséges brokkolisaláta, ami még finom is: ezzel turbózd fel a szervezetedet
Ha a nehéz téli ételek után valami könnyű, zöldséges fogásra vágysz, dobj össze gyorsan egy jó adag brokkolisalátát.


- Sokáig újszerűek maradnak a legkényesebb ruhaanyagok, ha jól bánsz velük: a selyem és a gyapjú is meghálálja a törődést »
- A 62 éves Sharon Stone stílusa csupa meglepetés: a szexisen merész és a vagány ruhákat is lazán bevállalja »
- Pattanásokat, rosaceát, hajhullást okozhat ez a ronda kis élősködő: mikor merülhet fel a gyanú, hogy a bőratka a ludas? »
- Kiderült, Dobó Kata miért szakított Andy Vajnával: 8 év után zárta le élete egy szakaszát
- Auschwitzban halt meg a 14 éves lány: utolsó fotói még megrázóbbak színesben
- Varga Feri után felesége is lefogyott - Balássy Betty ennyire karcsú lett
- Az 50 évvel ezelőtti Budapestről kerültek elő fotók: nagyon más volt akkor az élet a fővárosban
- Helyesíráskvíz: kulturális vagy kultúrális? Tudod, hogy írjuk helyesen?
A vitaminokban, ásványi anyagokban, értékes vegyületekben gazdag brokkolit készítsd el a legváltozatosabb formában. A könnyed saláta is finomabbá válik tőle, ráadásul alacsony kalóriatartalma miatt a fogyókúrázók is bátran ehetnek belőle. Minél többféle zöldség kerül bele, annál finomabb és egészségesebb lesz.
Brokkolisaláta
Hozzávalók:
- 1 fej brokkoli
- 1 db zöld kaliforniai paprika
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 1 db paradicsom
- 1 fej lila hagyma
- 1 doboz konzervkukorica
- 1 db sárgarépa
- 6 evőkanál olívaolaj
- 3 szál újhagyma
- 1 teáskanál citromlé
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A brokkolit szedd rózsáira, dobd lobogó, sós vízbe, és főzd három percig. Szűrd le, és hideg vízzel öblítsd le, majd hagyd lecsöpögni. A paradicsomot, a paprikákat, a megpucolt hagymákat és répát vágd fel ízlés szerint, majd a brokkolival együtt rakd egy tálba. Tedd hozzá a lecsepegtetett kukoricát is.
Az öntethez keverd össze az olívaolajat a citromlével, a zúzott fokhagymával, ízlés szerinti sóval, borssal, és locsold meg vele a zöldségeket. A kezeddel óvatosan forgasd össze, hogy mindenhova kerüljön a fűszeres lé. Tedd a hűtőbe legalább egy órára, hogy az ízek jól összeérjenek.
A brokkoli tésztával is finom, laktató, ráadásul nem terheli meg a gyomrot.
Még több recept