Tavaszi újhagymaleves brokkolival gazdagítva: a tejszíntől finom selymes

Az újhagyma édeskés íze kellemes, kevésbé csípős, és kitűnő alapanyaga lehet egy ízletes krémlevesnek. Egyszerűen eteti magát.

Brokkolis újhagymaleves
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Az újhagyma rengeteg jótékony hatással rendelkezik. Egész évben könnyű hozzájutni, de ezekben a hetekben igazán zsenge. Legtöbbször nyersen fogyasztjuk, pedig sokféleképpen felhasználható. Isteni levest főzhetsz belőle, ami krémesítve, brokkolival gazdagítva rendkívül csábító. Nem csak a fehér hagymarészt, de az egész zöldséget felhasználhatod.

Brokkolis újhagymaleves

Hozzávalók

  • 2 csokor újhagyma
  • 2 dl főzőtejszín
  • 0.5 db brokkoli
  • 1 db leveskocka
  • bors
  • szerecsendió
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket mosd meg, az újhagymát pucold meg, karikázd fel, a brokkolit szedd rózsákra. Tegyél félre a leves tetejére a hagyma zöld részéből. Az olajat hevítsd fel egy lábosban, dobd bele a hagymát, és kevergetve fonnyaszd meg. Tedd hozzá a brokkolit, azzal is süsd egy kicsit. Öntsd fel egy liter vízzel, morzsold bele a leveskockát, majd ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval.
 

Főzz körülbelül 20 perc alatt mindent puhára, majd a tűzről lehúzva pépesítsd botmixerrel. Öntsd hozzá a tejszínt, forrald össze pár perc alatt. Kóstold meg, ha szükséges, szórj még hozzá fűszert. A hagyma zöld részével megszórva kínáld. Ha szereted a csípőset, chilivel is megbolondíthatod.
Most friss a borsó is, amiből ugyancsak fantasztikus lesz a krémleves, ne hagyd ki!

Ezt is szeretjük