Tavaszi újhagymaleves brokkolival gazdagítva: a tejszíntől finom selymes
Az újhagyma édeskés íze kellemes, kevésbé csípős, és kitűnő alapanyaga lehet egy ízletes krémlevesnek. Egyszerűen eteti magát.

brokkolis-ujhagymaleves
Ez is érdekelhet

Rendkívüli ajánlatokkal készül a dm! (x)

Nevezz te is a Huawei Next Image nemzetközi mobilfotós versenyre! (x)

Nálad is belefér néha egy kicsivel több? (x)

Szakácskodj a szabadban! (x)

Önmagunk és a ruháink illata fontosabb mint gondolnánk (x)

beauty and style

Szépen formálja a csípőt és feszesebbé teszi a kontúrokat: csak napi 20 perc, és az eredmény nem marad el »

7 csodaszép, nőiesen egyszerű smink, ami ragyogóbbá teszi a barna szemeket: könnyen elkészülnek »

Szupernőiessé varázsolják az alakot ezek a karcsúsító maxiruhák: mutatjuk, hol és mennyiért szerezheted be őket »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az újhagyma rengeteg jótékony hatással rendelkezik. Egész évben könnyű hozzájutni, de ezekben a hetekben igazán zsenge. Legtöbbször nyersen fogyasztjuk, pedig sokféleképpen felhasználható. Isteni levest főzhetsz belőle, ami krémesítve, brokkolival gazdagítva rendkívül csábító. Nem csak a fehér hagymarészt, de az egész zöldséget felhasználhatod.

Brokkolis újhagymaleves

Hozzávalók:

  • 2 csokor újhagyma
  • 2 dl főzőtejszín
  • 0.5 db brokkoli
  • 1 db leveskocka
  • bors
  • szerecsendió
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket mosd meg, az újhagymát pucold meg, karikázd fel, a brokkolit szedd rózsákra. Tegyél félre a leves tetejére a hagyma zöld részéből. Az olajat hevítsd fel egy lábosban, dobd bele a hagymát, és kevergetve fonnyaszd meg. Tedd hozzá a brokkolit, azzal is süsd egy kicsit. Öntsd fel egy liter vízzel, morzsold bele a leveskockát, majd ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval.
 

Főzz körülbelül 20 perc alatt mindent puhára, majd a tűzről lehúzva pépesítsd botmixerrel. Öntsd hozzá a tejszínt, forrald össze pár perc alatt. Kóstold meg, ha szükséges, szórj még hozzá fűszert. A hagyma zöld részével megszórva kínáld. Ha szereted a csípőset, chilivel is megbolondíthatod.
Most friss a borsó is, amiből ugyancsak fantasztikus lesz a krémleves, ne hagyd ki!

Ezt is szeretjük