Egyszerű brokkolis, sajtos lepény: kívül ropogós, belül krémes
Ha túl sok volt mostanában az édes és a húsos étel, igazán élvezettel eszed majd a brokkolis, sajtos lepényt.

Egyszerű brokkolis, sajtos lepény: kívül ropogós, belül krémes
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az élénk színű brokkolis, sajtos lepénnyel kis üdeséget csempészhetsz a téli szürkeségbe. Leves után akár főételként is kínálhatod, annyira laktató. Ha a forró vízből kiszedett brokkolit rögtön hideg vízbe teszed, nem fogja elveszíteni élénk színét. Többféle sajttal megszórva még finomabb.

Brokkolis-sajtos lepény

Hozzávalók 12 szelethez:

Tésztához

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 1 csipet
  • 1 evőkanál víz

Töltelékhez

  • 1 fej brokkoli
  • 10 dkg sajt
  • 3 db tojás
  • 2 dl tejföl
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, és keverd össze a sóval. Morzsold össze gyorsan a hideg, kis darabokra vágott vajjal. Amikor finom morzsás, rakd hozzá a tojást, majd a vizet. Dolgozd össze a tésztát. Ha sima és rugalmas, csomagold fóliába, és tedd a hűtőszekrénybe legalább 30 percre.

 

Közben a brokkolit mosd meg, szedd rózsáira, és rakd forrásban lévő vízbe. Főzd öt percig, majd szűrd le, és csepegtesd le. A tojásokat villával verd fel, keverd hozzá a tejfölt, a sót, a borsot és a szerecsendiót. Pihentetést követően a tésztát nyújtsd ki, és igazgasd a vajjal kikent, liszttel megszórt piteformába. Rakd rá a brokkolit, öntsd le a tejfölös keverékkel, és szórd meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd szép pirosra 20-25 perc alatt.

Ezt is szeretjük