Egyszerű brokkolis, sajtos lepény: kívül ropogós, belül krémes
Ha túl sok volt mostanában az édes és a húsos étel, igazán élvezettel eszed majd a brokkolis, sajtos lepényt.


- Opál nyaklánctól reméltek szőke hajfürtöket a középkori nők: 6 megdöbbentő szépségápolási szokás a múltból »
- Ez a nő nem eltünteti, hanem színes sminkkel hangsúlyozza a szem alatti karikákat: szerinte ez a legújabb trend »
- Madonna lánya szőrös hónaljjal és tűzvörös hajjal vágta szexi pózokba magát: a 24 éves Lourdes garancia az ütős reklámra »
- "Lehet, hogy szűk lesz egy kicsit, de a férje majd bejáratja" - Magyar nők megrázó vallomásai a férjöltésről
- Meghan új frizurája telitalálat: az állapotos hercegné gyönyörűen fest a friss felvételen
- Varga Feri után felesége is lefogyott - Balássy Betty ennyire karcsú lett
- 10 kérdéses törikvíz az ötödikes tananyagból: tudod, mikor kötötték a vérszerződést?
- Kvíz: mennyire ismered Európa városait? Teszteld földrajzi tudásodat!
Az élénk színű brokkolis, sajtos lepénnyel kis üdeséget csempészhetsz a téli szürkeségbe. Leves után akár főételként is kínálhatod, annyira laktató. Ha a forró vízből kiszedett brokkolit rögtön hideg vízbe teszed, nem fogja elveszíteni élénk színét. Többféle sajttal megszórva még finomabb.
Brokkolis-sajtos lepény
Hozzávalók 12 szelethez:
Tésztához
- 20 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 1 db tojás
- 1 csipet só
- 1 evőkanál víz
Töltelékhez
- 1 fej brokkoli
- 10 dkg sajt
- 3 db tojás
- 2 dl tejföl
- 1 késhegynyi szerecsendió
- só
- bors
Elkészítés:
A lisztet szitáld egy tálba, és keverd össze a sóval. Morzsold össze gyorsan a hideg, kis darabokra vágott vajjal. Amikor finom morzsás, rakd hozzá a tojást, majd a vizet. Dolgozd össze a tésztát. Ha sima és rugalmas, csomagold fóliába, és tedd a hűtőszekrénybe legalább 30 percre.
Közben a brokkolit mosd meg, szedd rózsáira, és rakd forrásban lévő vízbe. Főzd öt percig, majd szűrd le, és csepegtesd le. A tojásokat villával verd fel, keverd hozzá a tejfölt, a sót, a borsot és a szerecsendiót. Pihentetést követően a tésztát nyújtsd ki, és igazgasd a vajjal kikent, liszttel megszórt piteformába. Rakd rá a brokkolit, öntsd le a tejfölös keverékkel, és szórd meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd szép pirosra 20-25 perc alatt.

Még több recept