Serpenyőben sül a legfinomabb brokkolis csirkemell - Tejszínes, sajtos szósszal az igazi
A serpenyőben sült brokkolis csirkemellet fogyókúrád alatt is bátran megeheted.

Serpenyőben sül a legfinomabb brokkolis csirkemell - Tejszínes, sajtos szósszal az igazi
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szószos csirkemellhez jól illik az egészséges, vitaminokban gazdag brokkoli. Abban biztos lehetsz, hogy a könnyen elkészíthető fogás nem lesz száraz. Igazán alakbarát, hisz egy jó adag nincs 300 kalória. Ez az étel akkor is remek megoldás, ha csak bő fél órád van a főzésre.

Brokkolis-sajtos cisrkemell

Hozzávalók 4 személyre:

  • 70 dkg csirkemellfilé
  • 1 fej brokkoli
  • 15 dkg trappista sajt
  • 2 dl tejszín
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • bazsalikom
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A brokkolit mosd meg, szedd rózsáira, és főzd roppanósra körülbelül öt perc alatt. Figyelj, mert gyorsan szétesik. Szűrd le, és csepegtesd le. A csirkemellet tisztítsd meg, és vágd körülbelül 2X2 centis kockákra. A vöröshagymát pucold meg, aprítsd fel, és egy serpenyőben olívaolajon pirítsd meg. Rakd rá a húst, és kevergesd fehéredésig. Sózd, borsozd ízlés szerint, szórd hozzá az aprított bazsalikomot és a petrezselymet, majd öntsd fel a zúzott fokhagymával és a kevés szerecsendióval elkevert tejszínnel.
 

Kis lángon főzd addig, amíg a hús megpuhul, majd rakd hozzá a brokkolit és a reszelt sajtot. Óvatosan forgasd össze az egészet. Ha a sajt elolvad, a szósz besűrűsödik, húzd le a tűzről, és rögtön tálalhatod is. Chilivel még pikánsabbá teheted.

Ezt is szeretjük