Brokkolis sült csirkemell sok sajttal
Kiadós és nem mindennapi fogás
A brokkolis csirkemell olyan finom, hogy akkor sem unnád meg, ha minden héten elkészítenéd.

Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Így szedd ki az alapozót az ecsetből: illatos és makulátlan lesz »

Palvin Barbara elkenődött rúzzsal is dögös – Így még nem láthattuk »

3 kényes kérdés, ami felmerül, ha nem először házasodsz – És a válaszok »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha új ízekre vágysz, ezt a receptet érdemes kipróbálni. Kiadós, finom, nem hizlal, és akár ünnepi ebédnek is kiváló. A színes brokkolis csirkemellnek már a látványától megjön az étvágyad. Főleg, ha úgy készíted, mint Biró Sára.

Brokkolis csirkemell

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 csirkemellfilé
  • 7 darab brokkolirózsa
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 evőkanál olaj
  • csipet szódabikarbóna
  • bors

Besamelmártáshoz

  • 6 dkg reszelt trappista sajt
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál iszt
  • bors
  • szerecsendió

Tetejére

  • 2 szelet paradicsom
  • 5 dkg sajt
Recept idők

Elkészítés:

Önts nagyobb lábosba egy bögre vizet, dobj hozzá egy csipet sót és szódabikarbónát. Amikor felforr, rakd bele a brokkolirózsákat, és főzd roppanósra három-négy perc alatt, majd szűrd le, és hagyd lecsöpögni. A csirkemellfilét vágd hosszában félbe, kicsit ütögesd meg a késsel, majd sózd, borsozd. A lisztet keverd össze paprikával, és forgasd bele a hússzeleteket.

Teflon serpenyőben hevíts olajat, és a csirkemellet süsd oldalanként három-három percig. Egy tepsit vajas papírral kenj ki, és ebbe szedd át a húst, majd rakd rá a roppanósra főtt brokkolit. Abban az edényben készítsd el a besamelmártást, amiben a húst elősütötted.

A vajat mérsékelt lángon olvaszd fel, keverd csomómentesre benne a lisztet, majd a tejet fokozatosan add hozzá, és főzd sűrűre. Közben fűszerezd sóval, szerecsendióval, és tedd bele a reszelt sajt kétharmadát. Ezt a masszát kanállal szedd a brokkolira, a tetejére rakd a paradicsomszeletet, hintsd rá a megmaradt reszelt sajtot, és told forró sütőbe. Addig süsd 180 fokon körülbelül 20 percig, amíg szép színt kap, és a sajt ráolvad. Petrezselyemzölddel díszítve tálald.

Ezt is szeretjük