Brokkolis sült csirkemell sok sajttal
Kiadós és nem mindennapi fogás
A brokkolis csirkemell olyan finom, hogy akkor sem unnád meg, ha minden héten elkészítenéd.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha új ízekre vágysz, ezt a receptet érdemes kipróbálni. Kiadós, finom, nem hizlal, és akár ünnepi ebédnek is kiváló. A színes brokkolis csirkemellnek már a látványától megjön az étvágyad. Főleg, ha úgy készíted, mint Biró Sára.

Brokkolis csirkemell

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 csirkemellfilé
  • 7 darab brokkolirózsa
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 evőkanál olaj
  • csipet szódabikarbóna
  • bors

Besamelmártáshoz

  • 6 dkg reszelt trappista sajt
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál iszt
  • bors
  • szerecsendió

Tetejére

  • 2 szelet paradicsom
  • 5 dkg sajt
Recept idők

Elkészítés:

Önts nagyobb lábosba egy bögre vizet, dobj hozzá egy csipet sót és szódabikarbónát. Amikor felforr, rakd bele a brokkolirózsákat, és főzd roppanósra három-négy perc alatt, majd szűrd le, és hagyd lecsöpögni. A csirkemellfilét vágd hosszában félbe, kicsit ütögesd meg a késsel, majd sózd, borsozd. A lisztet keverd össze paprikával, és forgasd bele a hússzeleteket.

Teflon serpenyőben hevíts olajat, és a csirkemellet süsd oldalanként három-három percig. Egy tepsit vajas papírral kenj ki, és ebbe szedd át a húst, majd rakd rá a roppanósra főtt brokkolit. Abban az edényben készítsd el a besamelmártást, amiben a húst elősütötted.

A vajat mérsékelt lángon olvaszd fel, keverd csomómentesre benne a lisztet, majd a tejet fokozatosan add hozzá, és főzd sűrűre. Közben fűszerezd sóval, szerecsendióval, és tedd bele a reszelt sajt kétharmadát. Ezt a masszát kanállal szedd a brokkolira, a tetejére rakd a paradicsomszeletet, hintsd rá a megmaradt reszelt sajtot, és told forró sütőbe. Addig süsd 180 fokon körülbelül 20 percig, amíg szép színt kap, és a sajt ráolvad. Petrezselyemzölddel díszítve tálald.

Ezt is szeretjük