Olasz, fokhagymás krumplinudli: ropogós baconnel és brokkolival tálalva
Az olaszok krumplinudlija, a gnocchi fokhagymával, baconnel és brokkolival felturbózva is isteni.

krumplinudli
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha a finom krumplis tésztagombócokat, a gnocchit készen vásárolod meg, pillanatok alatt összedobhatod ezt a tavaszi hangulatú vacsorát. A kicsit nehezebb bacont jól ellensúlyozza a könnyed, roppanós, vitamindús brokkoli. A gnocchinak kifejezetten jót tesz, ha kicsit megpirítod. A gyorsan összedobható fogást a fokhagyma teszi karakteressé. 

Brokkolis-baconös gnocchi receptje

Hozzávalók:

  • 50 dkg gnocchi
  • 10 dkg bacon
  • 0.5 fej brokkoli
  • 5 dkg rukkola
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 dkg parmezán
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A brokkolit szedd rózsáira, alaposan mosd meg, és sós vízben főzd nagyjából öt-hét percig, hogy még roppanós maradjon. Ha kész, szűrd le. A gnocchit dobd lobogó, sós vízbe, és főzd a csomagoláson jelzett ideig, majd szűrd le, csepegtesd le.
 

A bacont kockázd fel. Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, süsd rajta ropogósra a baconszeleteket, majd szűrőlapáttal szedd ki. Ugyanebben a serpenyőben a visszamaradt olajon olvaszd meg a vajat. Nyomd hozzá a fokhagymagerezdeket, pirítsd egy-két percig, amíg megérzed az illatát, majd forgasd bele a kifőtt gnocchit. Szórd meg borssal, szárított bazsalikommal, és így pirítsd addig, amíg egy kis kérget kap. Ekkor tedd hozzá a megfőtt brokkolirózsákat, a ropogós bacont és a parmezánt, kevergesd, amíg a sajt felolvad, majd tépkedj rá megmosott rukkolaleveleket.
A brokkoli fel nem használt feléből készíts lágy spenótos brokkolikrémlevest.

Ezt is szeretjük