Gyors, ízletes brokkolikrémleves
Turbózd fel szervezetedet ezzel a vitamindús brokkolikrémlevessel!
Ha nincs sok időd, ezt akkor is meg tudod főzni. A brokkolikrémleves ebédre és vacsorára is kitűnő választás. Nagyon egyszerű, laktató, olcsó, és kevés kalória van benne. Pirított kenyérkockákkal tálald.
Brokkolikrémleves receptje
Hozzávalók 4 személyre
- 40 dkg brokkoli
- 1 l húsleves
- 1.5 dl főzőtejszín
- 1 dl fehérbor
- 10 dkg reszelt parmezán
- 1 csipet bazsalikom
- 5 dkg vaj
- só
- őrölt fehér bors
Elkészítés:
Szedd rózsáira a brokkolit, és alaposan mosd meg. A szára is ehető, így nem kell tőle megszabadulnod. Tedd fel főni 1 liter vízben. Főzd tíz percig, azalatt bőven megpuhul. Olvaszd fel a vajat, és dobd bele a brokkolit, jól forgasd össze, hogy átvegye a vaj finom ízét.
Ezután öntsd rá a fehérbort, és fedő alatt párold egy-két percig, majd add hozzá a húslevest. Ha az nincs, húsleveskockából is készíthetsz. Fűszerezd sóval, borssal, bazsalikommal. Ha felforr, botmixerrel turmixold össze, keverd hozzá a tejszínt, a tetejére pedig szórj reszelt parmezánt.
