Olcsó húsmentes fasírt, amelyből öröm minden falat: brokkoli kerül a kis lepényekbe
A brokkolifasírt olcsó, tele van rostokkal és vitaminokkal: nem is kell mára finomabb ebéd.

Ennek a finom, ropogós brokkolifasírtnak a különlegessége, hogy a masszába köles is kerül, liszt vagy zsemlemorzsa helyett ez fogja össze a kis lepényeket. Olcsó, rostokban gazdag és nagyon finom fogás készülhet így. Ha több fasírt készült, mint amennyit egyszerre elfogyasztotok, a maradékot formázás után, de még sütés előtt tedd a mélyhűtőbe: így bármikor előveheted, és tíz perc múlva már az asztalon is lehet az ebéd vagy vacsora.
Brokkolifasírt kölessel
Hozzávalók 4 személyre
- 5 dkg köles
- 2 tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej brokkoli
- 1 kávéskanál szerecsendió
- 1 csokor petrezselyem
- só
- bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A kölest elkészítés előtt egy órával áztasd be, ezután kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízben tedd fel főni. Amikor felforrt, vedd a lángot kicsire, és hagyd, hogy a szemek nagyjából fél óra alatt teljesen magukba szívják a folyadékot.
A brokkolit közben szedd rózsáira, mosd át alaposan, és kevés vízben, fedő alatt párolt teljesen puhára. Ha kész, tedd egy tálba, villával törd össze, és hagyd kihűlni. Add hozzá a szintén kihűlt kölest, a tojást, a zúzott fokhagymát, a szerecsendiót, az aprított petrezselymet, a sót és a borsot. Gyúrd jól össze, és formázz belőle lepényeket. Serpenyőben, kevés olajon süsd mindkét oldalukat ropogósra.
Ha frissítő köretet készítenél mellé, a lime-os, korianderes rizs tökéletes választás lesz.
Korianderes rizs lime-mal: gyors köret húsok mellé
Egyszerűen elkészíthető, mégis különleges rizsköretet mutatunk, amelyben a lime és a koriander ízei ölelkeznek össze.
ElolvasomKép: Sandor Mejias Brid / Getty Images