A híres bostoni krémtorta receptje: vaníliapuding kerül a vajas piskótalapok közé
A bostoni krémtorta két tömött piskótarétege között gazdag, vaníliás puding lapul, a külsejét pedig tejszínes csokikrém borítja.

- 8 kortalan ruhadarab, ami nem hiányozhat a tavaszi ruhatárból: egyszerűek, mégis felpezsdítik a megjelenést »
- Egyedi tervezésű ruhák narancshéjból és banánrostból: itt nézheted meg az ingyenes divatkiállítást »
- A 32 éves Emma Roberts elsütötte a tavasz legnőiesebb divatirányzatát: ilyen bájos és vidám tud lenni egy színes, virágos ruha »

- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Melyik magyar város látnivalója Gázi Kászim pasa dzsámija? 8 kérdés az ország neves helyeiről
- Jelentős szigorítás várhat az autósokra: sokan elveszíthetik miatta a jogosítványukat
- Gyerekként a Barátok közt Berényi Danija volt: ennyit változott 24 év alatt Váradi Zsolt
- Lilu és Ördög Nóra közös műsorvezetése nem működött: a szőke tévés kitálalt, miért
A híres bostoni krémtortát 1881-ben alkotta meg egy francia séf. A sütemény alapja vastag vajas piskóta, a rétegek között vaníliasodó terül el, a tetejét pedig egyszerű, tejszínes csokikrém vonja be. Az eredeti recept írót javasol a tésztájába, de mivel azt itthon nehéz beszerezni, tejjel is készítheted.
Bostoni krémtorta
Hozzávalók 12 szelethez
A tésztához:
- 45 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 20 dkg vaj
- 4 tojás
- 2.25 dl tej vagy író
- 2 teáskanál vaníliaaroma
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
A vaníliakrémhez:
- 10 dkg cukor
- 6 dkg vaj
- 5 tojássárgája
- 3 evőkanál étkezési keményítő
- 2.5 dl tej
- 2.5 dl tejszín
- 2 teáskanál vaníliaaroma
A csokimázhoz:
- 15 dlg étcsoki
- 1 dl habtejszín
Elkészítés:
A tésztához a tojásokat válaszd ketté. A fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. A tojássárgákat a vajjal, a cukorral és a vaníliaaromával keverd jó habosra, és add a tojáshabhoz. A lisztet keverd el a sütőporral, és a tejjel vagy íróval felváltva adagold a tojásos részhez. Ilyenkor már csak fakanállal keverd, hogy össze ne essen. A masszát egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt 24-26 centis tortaformában, és 160 fokon fél óra alatt süsd készre.
Amíg a tészta sül, állítsd össze a vaníliakrémet. A tejet egy kisebb lábosban melegítsd össze a tejszínnel és a cukor felével. Vedd le a tűzről, és hagyd kicsit hűlni. Közben a tojássárgákat keverd habosra a cukor másik felével, és keverd bele a keményítőt. A langyosra hűlt tejet óvatosan, több adagban keverd a tojásos részhez. Lassan dolgozz, hogy a hőmérséklet-különbség hatására ki ne csapódjon a tej. Add hozzá a vaníliaaromát is, tedd vissza a tűzre, és kevergesd egy-két percig, amíg besűrűsödik. Fedd le fóliával, és tedd a hűtőbe legalább két órára.
A csokikrémhez a tejszínt forrald fel. A csokit törd darabokra, öntsd le a forró tejszínnel, keverd jól össze, amíg egyneművé válik, és pihentesd negyedórát.
A kisült piskótát felezd el. Kend meg az egyik lapot vaníliapudinggal, és helyezd rá a másikat. Vond be a csokis krémmel, és tedd a hűtőbe fél órára, hogy a máz megszilárduljon rajta.
A sima piskótaalapbból japán módra gyönyörű tekercset is készíthetsz.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept