Rántott hús fűszeres, írós bundában: így még soha nem próbáltad
Fűszeres, írós bundában sütve különlegesen finom lesz a rántott hús.

iros rantott hus
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az író a vaj köpülésekor visszamaradt, sűrű tejhez vagy híg tejfölhöz hasonlító folyadék. Itthon sokáig nehezen lehetett csak hozzájutni, de ma már a legtöbb szupermarketben kapható. Különleges rántott húst is készíthetsz a felhasználásával, ami még finomabb lesz, ha a lisztet jól megfűszerezed előtte.

Rántott hús írós bundában

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 25 dkg liszt
  • 3 dl író
  • 1 evőkanál sütpor
  • 1 kávéskanál cayenne-bors
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • bors
  • bő olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet csíkozd fel, sózd és borsozd meg. A lisztet keverd el a sütőporral, a füstölt paprikával és a Cayenne-borssal, majd a felét kanalazd egy másik tálba. Az írót öntsd egy mélytányérba. A befűszerezett csirkecsíkokat forgasd meg először lisztben, utána mártsd az íróba, végül újra lisztbe. Egy serpenyőben hevíts annyi olajat, amennyi félig ellepi a húsokat, és közepes lángon oldalanként öt-öt perc alatt süsd őket pirosra. Ha kész, szűrőlapáttal szedd ki őket, és papírtörlővel itasd fel róluk a felesleges zsiradékot.
 

Édességet is süthetsz író felhasználásával: finom, fűszeres sült almakarikákat is készíthetsz hasonló módon.

Ezt is szeretjük