15 perces borsós-spenótos tészta: így készítve a fogyókúrába is belefér

A borsós-spenótos tészta nagyon hamar készen van, így villámvacsorának is tökéletes.

Borsós-spenótos tészta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez a borsós-spenótos tészta nemcsak akkor jó választás, ha nincs sok időd a főzésre, hanem akkor is, ha az alakodra is odafigyelsz. Teljes kiőrlésű tésztából főzve ugyanis egészséges is. Akkor a legfinomabb, ha a tésztát al dentére főzöd: ez azt jelenti, hogy a csomagoláson feltüntetetthez képest két perccel korábban szűrd le, így a közepe enyhén roppanós marad.

Borsós-spenótos tészta

Hozzávalók 4 személyre

  • 30 dkg (teljes kiőrlésű) tészta
  • 20 dkg zöldborsó
  • 20 dkg spenót
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet szerecsendió
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát lobogva forró, sós vízben főzd ki. Ha kész, szűrd le a vizet, azonban ne öntsd ki, hanem három-öt perc alatt főzd ki benne roppanósra a zöldborsót.

Amíg a tészta fő, párold meg a spenótot. A vajat olvaszd fel, pirítsd meg rajta egy perc alatt a felaprított fokhagymagerezdet, majd dobd rá a megmosott spenótleveleket. Sózd, borsozd, szórd meg kevés szerecsendióval, és lefedve, kis lángon várd meg, amíg a spenót összeesik. Ekkor keverd hozzá a tésztát és a borsót, és forgasd össze reszelt parmezánnal.

Mennyei, görög spenótos pite: ropogós réteslap az alapja

Érdemes megismerkedned ezzel a görög recepttel, ha egyszer elkészíted, nincs megállás, biztosan újra és újra fel fog tűnni az asztalon.

Elolvasom
Ezt is szeretjük