15 perces borsós-spenótos tészta: így készítve a fogyókúrába is belefér
A borsós-spenótos tészta nagyon hamar készen van, így villámvacsorának is tökéletes.
Ez a borsós-spenótos tészta nemcsak akkor jó választás, ha nincs sok időd a főzésre, hanem akkor is, ha az alakodra is odafigyelsz. Teljes kiőrlésű tésztából főzve ugyanis egészséges is. Akkor a legfinomabb, ha a tésztát al dentére főzöd: ez azt jelenti, hogy a csomagoláson feltüntetetthez képest két perccel korábban szűrd le, így a közepe enyhén roppanós marad.
Borsós-spenótos tészta
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg (teljes kiőrlésű) tészta
- 20 dkg zöldborsó
- 20 dkg spenót
- 5 dkg reszelt parmezán
- 1 evőkanál vaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csipet szerecsendió
- só
- bors
Elkészítés:
A tésztát lobogva forró, sós vízben főzd ki. Ha kész, szűrd le a vizet, azonban ne öntsd ki, hanem három-öt perc alatt főzd ki benne roppanósra a zöldborsót.
Amíg a tészta fő, párold meg a spenótot. A vajat olvaszd fel, pirítsd meg rajta egy perc alatt a felaprított fokhagymagerezdet, majd dobd rá a megmosott spenótleveleket. Sózd, borsozd, szórd meg kevés szerecsendióval, és lefedve, kis lángon várd meg, amíg a spenót összeesik. Ekkor keverd hozzá a tésztát és a borsót, és forgasd össze reszelt parmezánnal.
Sós pitét is készíthetsz spenótból görög módra.
- spenót
- zöldborsó
- vegetáriánus
- húsmentes
- spenótos tészta
- zöldborsós tészta
- spenótos-zöldborsós tészta
- teljes kiőrlésű tészta
- Recept
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept