Egyszerű és finom: borsós, fűszeres rizottó kétféle sajttal

A gyors, zöldborsós rizottó mozzarellával és parmezánnal csak finom lehet.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az olaszok kedvence, a rizottó nagyon egyszerű étel, mégis könnyű elhibázni, hisz a rizs elázhat, vagy épp száraz lehet. A könnyed, zamatos fogás remek megoldás vacsorára, és hús nélkül is laktató. Feltétlenül kerek szemű rizst válassz hozzá. Leves híján pedig készíthetsz alaplét is.

borsos-rizotto

Borsós rizottó

Hozzávalók 4 személyre

  • 20 dkg rizs
  • 20 dkg borsó
  • 10 dkg mozzarella
  • 8 dkg vaj
  • 6 dl húsleves
  • 5 dkg parmezán
  • 2 szál újhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 dl fehérbor száraz
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Az olajat öntsd egy lábosba, majd rakj hozzá kevés vajat, és tedd bele az apróra vágott hagymát. Pirítsd meg, add hozzá a borsót és a rizst. Kevergesd egy-két percig, majd öntsd hozzá a fehérbort. Amikor az elfőtt, fokozatosan adagold hozzá a húslevest. Mindig várd meg, míg a rizs beszívja, csak azután önts hozzá újabb adagot.

Főzd addig, amíg a rizs megpuhul, közben többször kevergesd meg, és sózd, borsozd ízlés szerint. Rakd hozzá a kis darabokra vágott mozzarellát, majd várd meg, míg ráolvad a rizsre. Tedd hozzá a maradék vajat, és kevergesd addig, amíg krémes állagúvá nem válik. Tálaláskor szórd meg reszelt parmezánnal.
 

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük