Egyszerű és finom: borsós, fűszeres rizottó kétféle sajttal
A gyors, zöldborsós rizottó mozzarellával és parmezánnal csak finom lehet.

Egyszerű és finom: borsós, fűszeres rizottó kétféle sajttal
Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Már megvan a jövő évi esküvői divat: légiesen könnyed selyem- és muszlinruhák a magyar tervezőtől »

Ezt tedd, ha visszerek csúfítják el a lábad: hatékony házi praktikák »

A legnőiesebb tavaszi parfümújdonságok: friss és különleges illatok »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az olaszok kedvence, a rizottó nagyon egyszerű étel, mégis könnyű elhibázni, hisz a rizs elázhat, vagy épp száraz lehet. A könnyed, zamatos fogás remek megoldás vacsorára, és hús nélkül is laktató. Feltétlenül kerek szemű rizst válassz hozzá. Leves híján pedig készíthetsz alaplét is.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 dkg rizs
  • 20 dkg borsó
  • 10 dkg mozzarella
  • 8 dkg vaj
  • 6 dl húsleves
  • 5 dkg parmezán
  • 2 szál újhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 dl száraz fehérbor
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Az olajat öntsd egy lábosba, majd rakj hozzá kevés vajat, és tedd bele az apróra vágott hagymát. Pirítsd meg, add hozzá a borsót és a rizst. Kevergesd egy-két percig, majd öntsd hozzá a fehérbort. Amikor az elfőtt, fokozatosan adagold hozzá a húslevest. Mindig várd meg, míg a rizs beszívja, csak azután önts hozzá újabb adagot.

Főzd addig, amíg a rizs megpuhul, közben többször kevergesd meg, és sózd, borsozd ízlés szerint. Rakd hozzá a kis darabokra vágott mozzarellát, majd várd meg, míg ráolvad a rizsre. Tedd hozzá a maradék vajat, és kevergesd addig, amíg krémes állagúvá nem válik. Tálaláskor szórd meg reszelt parmezánnal.
 

Blog.hu ajánló