Borsóleves a nagyi receptje szerint

Finom, friss borsóból

Minél többféle zsenge zöldséget teszel a borsólevesbe, annál zamatosabb lesz.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha a melegben nem kívánod a nehéz ételeket, főzz egy nagy adag borsólevest. A csirkemell helyett aprólékkal is készítheted. Bár önmagában is laktató, ha szereted, főzz bele galuskát vagy tésztát. Elég hozzá egy könnyű második fogás. 

15791915 4c1a4e6256046963f19934e4e286908d wm

Borsóleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 30 dkg csirkemell
  • 30 dkg zöldborsó
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • fél marék petrezselyem
  • 1,5 l víz
  • 1 vöröshagyma
  • 1 húsleveskocka
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • kis zellergumó
  • zsír
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Hevíts zsírt vagy olajat, add hozzá a kettévágott hagymát, kicsit pirítsd. Majd rakd hozzá a felaprított csirkemellet, és kevergesd fehéredésig. Mehet hozzá a kockára vágott krumpli és a karikára szelt sárga- és fehérrépa, majd a zeller. Pirítsd együtt pár percig. Amikor kis színt kap, dobd hozzá az apróra vágott petrezselymet, a pirospaprikát, és öntsd hozzá a vizet.

Amikor felforr, ízlés szerint sózd, borsozd, és takaréklángon főzd. Ha minden félig megpuhul, add hozzá a borsót. Annak nem kell sok főzési idő. Morzsold bele a húsleveskockát, fokozd vele az ízhatást. Körülbelül még 10-15 percig főzd. Ha minden puha, vedd le a tűzről. Várj néhány percig, majd szedd tányérokba.

15791933 7c9724f79a84c7dbc3a83274549d745f wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük