Borsóleves a nagyi receptje szerint
Finom, friss borsóból
Minél többféle zsenge zöldséget teszel a borsólevesbe, annál zamatosabb lesz.

Borsóleves a nagyi receptje szerint
Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Azt hitték, megszaladt a Photoshop a Balmain reklámjában: pedig ennél nagyobb csavar van benne »

Álomszép esküvői ruhák 2019-re: vad tájak inspirálták a magyar tervezőt »

Zsírgyilkos kardió edzés: csak 30 perc, de van olyan hatékony, mint a futás »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha a melegben nem kívánod a nehéz ételeket, főzz egy nagy adag borsólevest. A csirkemell helyett aprólékkal is készítheted. Bár önmagában is laktató, ha szereted, főzz bele galuskát vagy tésztát. Elég hozzá egy könnyű második fogás. 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg csirkemell
  • 30 dkg zöldborsó
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • fél marék petrezselyem
  • 1,5 l víz
  • 1 vöröshagyma
  • 1 húsleveskocka
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • kis zellergumó
  • zsír
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Hevíts zsírt vagy olajat, add hozzá a kettévágott hagymát, kicsit pirítsd. Majd rakd hozzá a felaprított csirkemellet, és kevergesd fehéredésig. Mehet hozzá a kockára vágott krumpli és a karikára szelt sárga- és fehérrépa, majd a zeller. Pirítsd együtt pár percig. Amikor kis színt kap, dobd hozzá az apróra vágott petrezselymet, a pirospaprikát, és öntsd hozzá a vizet.

Amikor felforr, ízlés szerint sózd, borsozd, és takaréklángon főzd. Ha minden félig megpuhul, add hozzá a borsót. Annak nem kell sok főzési idő. Morzsold bele a húsleveskockát, fokozd vele az ízhatást. Körülbelül még 10-15 percig főzd. Ha minden puha, vedd le a tűzről. Várj néhány percig, majd szedd tányérokba.

Ezt is szeretjük