Borsóleves a nagyi receptje szerint
Minél többféle zsenge zöldséget teszel a borsólevesbe, annál zamatosabb lesz.
Ha a melegben nem kívánod a nehéz ételeket, főzz egy nagy adag borsólevest. A csirkemell helyett aprólékkal is készítheted. Bár önmagában is laktató, ha szereted, főzz bele galuskát vagy tésztát. Elég hozzá egy könnyű második fogás.
Borsóleves
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg csirkemell
- 30 dkg zöldborsó
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- fél marék petrezselyem
- 1,5 l víz
- 1 vöröshagyma
- 1 húsleveskocka
- 1 teáskanál pirospaprika
- kis zellergumó
- zsír
- só
- bors
Elkészítés:
Hevíts zsírt vagy olajat, add hozzá a kettévágott hagymát, kicsit pirítsd. Majd rakd hozzá a felaprított csirkemellet, és kevergesd fehéredésig. Mehet hozzá a kockára vágott krumpli és a karikára szelt sárga- és fehérrépa, majd a zeller. Pirítsd együtt pár percig. Amikor kis színt kap, dobd hozzá az apróra vágott petrezselymet, a pirospaprikát, és öntsd hozzá a vizet.
Amikor felforr, ízlés szerint sózd, borsozd, és takaréklángon főzd. Ha minden félig megpuhul, add hozzá a borsót. Annak nem kell sok főzési idő. Morzsold bele a húsleveskockát, fokozd vele az ízhatást. Körülbelül még 10-15 percig főzd. Ha minden puha, vedd le a tűzről. Várj néhány percig, majd szedd tányérokba.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept