Tejszínes borsókrémleves vajon párolt borsóból - 30 perc alatt kész
Már egy tányér bársonyos borsókrémleves nagyon eltelít.

Tejszínes borsókrémleves vajon párolt borsóból - 30 perc alatt kész
Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Másodpercek alatt visszazsugorodik a kinyúlt hajgumi: csak víz kell hozzá »

Virágillatú parfüm házilag: egyszerűen elkészítheted a saját illatod »

Puha és meleg pulcsik karácsonyi mintával – Árakkal és lelőhelyekkel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez a szuperzöld borsókrémleves tökéletes a tavaszváráshoz. Olyan telt, hogy nem biztos, hogy kívánsz utána másodikat. Mivel picit édeskés a gyerekek is imádni fogják.

Borsókrémleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 80 dkg zöldborsó
  • 1 dl tejszín
  • 1 vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 húsleveskocka
  • 2 dkg vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • késhegynyi szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A vajat olvaszd fel, majd pirítsd meg rajta az aprított vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Tedd hozzá a zöldborsót. Párold három-négy percig, majd öntsd fel egy liter vízzel. Add hozzá a leveskockát, a szerecsendiót, és sózd, borsozd ízlés szerint, végül az aprított petrezselymet is rakd bele. Forrald még tíz percig.

Ha a borsó megpuhul, húzd le a tűzről. Várj egy-két percig, majd robotgéppel keverd krémesre. Öntsd vissza a lábosba, csorgasd hozzá a tejszínt, és hagyd, hogy ismét felforrjon. Kóstold meg, ha kell, dobj még hozzá fűszert. Rögtön tálalhatod is a kedvenc levesbetéteddel!

Ezt is szeretjük