Borsófőzelék liszt nélkül

Így készítsd a kalóriaszegény változatot

Kicsik és nagyok kedvenc főzelékét egészséges változatban is könnyen összedobhatod.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egyre több helyen találkozni lisztmentes ételekkel, és érdemes neked is minél gyakrabban kipróbálnod ilyen fogásokat, hogy egészségesebben táplálkozz.

Ha alaplében főzöd meg a borsót, még finomabb lesz, próbáld ki úgy is!

Borsófőzelék

Hozzávalók:

  • 50 dkg zöldborsó
  • 1,5 dl tej
  • 0,5 dl zsírosabb tejszín
  • pár szál friss petrezselyem
  • 1 csapott evőkanálnyi pirospaprika
  • olaj

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

A borsót mosd át, majd vékony olajon közepes lángon futtasd meg egy kicsit. Ezután önts hozzá annyi vizet, hogy félig ellepje, majd sózd ízlésed szerint, és főzd közepesen puhára. Amikor megfelelőre főtt, öntsd le róla a vizet, és rakj egy külön edénybe nagyjából tíz dekai főtt borsót. Ezt a félretett adagot egy botmixerrel pürésítsd, majd tedd vissza a többiekhez.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezután add hozzá a tejet, a tejszínt, a pirospaprikát, és tépkedd hozzájuk a petrezselymet is. Tedd vissza a tűzre, keverd át párszor, majd ha rottyant egyet, akkor vedd le. Kóstold meg, ha szükséges, még ízesítsd. 

Ételek, amiket gyermekkortól kezdve szeretünk

A legkedveltebb fogásokkal jellemzően már egész fiatalon megismerkedünk, és bármikor jólesnek.

Egyszerű édességek, amiket gyerekkorodban is imádtál

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük