Borsófőzelék liszt nélkül
Kicsik és nagyok kedvenc főzelékét egészséges változatban is könnyen összedobhatod.
Egyre több helyen találkozni lisztmentes ételekkel, és érdemes neked is minél gyakrabban kipróbálnod ilyen fogásokat, hogy egészségesebben táplálkozz.
Ha alaplében főzöd meg a borsót, még finomabb lesz, próbáld ki úgy is!
Borsófőzelék
Hozzávalók:
- 50 dkg zöldborsó
- 1,5 dl tej
- 0,5 dl zsírosabb tejszín
- pár szál friss petrezselyem
- 1 csapott evőkanálnyi pirospaprika
- olaj
- só
Elkészítés ideje:
30 perc.
Elkészítés menete:
A borsót mosd át, majd vékony olajon közepes lángon futtasd meg egy kicsit. Ezután önts hozzá annyi vizet, hogy félig ellepje, majd sózd ízlésed szerint, és főzd közepesen puhára. Amikor megfelelőre főtt, öntsd le róla a vizet, és rakj egy külön edénybe nagyjából tíz dekai főtt borsót. Ezt a félretett adagot egy botmixerrel pürésítsd, majd tedd vissza a többiekhez.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Ezután add hozzá a tejet, a tejszínt, a pirospaprikát, és tépkedd hozzájuk a petrezselymet is. Tedd vissza a tűzre, keverd át párszor, majd ha rottyant egyet, akkor vedd le. Kóstold meg, ha szükséges, még ízesítsd.
Ételek, amiket gyermekkortól kezdve szeretünk
A legkedveltebb fogásokkal jellemzően már egész fiatalon megismerkedünk, és bármikor jólesnek.
OLVASD EL EZT IS!
- sárgarépa
- leves
Gazdag lencsegulyásleves
- paprika
- paradicsom
Így készül a legfinomabb sertéspörkölt
- só
- krumpli