Borsófőzelék liszt nélkül
Így készítsd a kalóriaszegény változatot
Kicsik és nagyok kedvenc főzelékét egészséges változatban is könnyen összedobhatod.

Ez is érdekelhet

Aranytojást tojó tyúk - bemutatjuk a LUSH 2020-as húsvéti kollekcióját (x)

Tiszta lakás, ragyogó jókedv (x)

Nátha, megfázás, influenza, vagy a „legrosszabb“…. (x)

Törzshajlítás 1440-szer? Naponta?! (x)

Kert és erkély: a Te otthonod (x)

beauty and style

Speciális krémek kipirosodott, repedezett kezekre: webáruházban is kaphatóak »

Ez a nőies frizura hódít most: a 60-as évek inspirálta »

Pofonegyszerű bőrfrissítő arcpakolások, 2 összetevőből: eltüntetik a nyúzottság nyomait »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egyre több helyen találkozni lisztmentes ételekkel, és érdemes neked is minél gyakrabban kipróbálnod ilyen fogásokat, hogy egészségesebben táplálkozz.

Ha alaplében főzöd meg a borsót, még finomabb lesz, próbáld ki úgy is!

Borsófőzelék

Hozzávalók:

  • 50 dkg zöldborsó
  • 1,5 dl tej
  • 0,5 dl zsírosabb tejszín
  • pár szál friss petrezselyem
  • 1 csapott evőkanálnyi pirospaprika
  • olaj

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

A borsót mosd át, majd vékony olajon közepes lángon futtasd meg egy kicsit. Ezután önts hozzá annyi vizet, hogy félig ellepje, majd sózd ízlésed szerint, és főzd közepesen puhára. Amikor megfelelőre főtt, öntsd le róla a vizet, és rakj egy külön edénybe nagyjából tíz dekai főtt borsót. Ezt a félretett adagot egy botmixerrel pürésítsd, majd tedd vissza a többiekhez.

Ezután add hozzá a tejet, a tejszínt, a pirospaprikát, és tépkedd hozzájuk a petrezselymet is. Tedd vissza a tűzre, keverd át párszor, majd ha rottyant egyet, akkor vedd le. Kóstold meg, ha szükséges, még ízesítsd. 

Ételek, amiket gyermekkortól kezdve szeretünk

A legkedveltebb fogásokkal jellemzően már egész fiatalon megismerkedünk, és bármikor jólesnek.

Ezt is szeretjük