Zöldséges, szaftos csirkecomb: a hús boros páclében párolódik puhára
A csirkecombot a végtelenségig variálhatod. Érdemes megkóstolni a boros pácban érlelt és sült, fantasztikusan omlós változatot is.

Legyen alsó- vagy felsőcomb, nem foghatsz vele mellé, ráadásul viszonylag olcsó és könnyen beszerezhető alapanyag. Ezúttal a boros pác és néhány fűszer teszi izgalmassá. Érdemes a csirkét akár egy éjszakán át a pácban pihentetni. Rakj a combok mellé zöldséget is, így külön köretről sem kell gondoskodnod.
Boros pácban sült csirkecomb
Hozzávalók
- 6 db csirkecomb
- 50 dkg krumpli
- 20 dkg koktélparadicsom
- 2 dl fehérbor
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db babérlevél
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál kakukkfű
- só
- bors
- póréhagyma
Elkészítés:
Ha szükséges, a csirkecombokat tisztítsd meg, a szőröket távolítsd el, és sózd meg. A páchoz a bort keverd össze az olívaolajjal, a borssal, a zúzott fokhagymával, a kakukkfűvel és a babérlevéllel, majd locsold meg vele a combokat. Letakarva hagyd állni a hűtőben legalább egy órát.
Pihentetés után tedd át a húst tepsibe, öntsd rá a páclevet, rakd mellé a feldarabolt krumplit, a paradicsomot és a szeletelt hagymát. Takard le a tepsit fóliával, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Közben locsolgasd a combokat a páclével.
Az egytepsis citromos csirkecomb különleges és fenséges, összedobni viszont egyszerű.

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció