Zöldséges, szaftos csirkecomb: a hús boros páclében párolódik puhára

A csirkecombot a végtelenségig variálhatod. Érdemes megkóstolni a boros pácban érlelt és sült, fantasztikusan omlós változatot is.

Vörösboros csirkecomb receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Legyen alsó- vagy felsőcomb, nem foghatsz vele mellé, ráadásul viszonylag olcsó és könnyen beszerezhető alapanyag. Ezúttal a boros pác és néhány fűszer teszi izgalmassá. Érdemes a csirkét akár egy éjszakán át a pácban pihentetni. Rakj a combok mellé zöldséget is, így külön köretről sem kell gondoskodnod. 

Boros pácban sült csirkecomb

Hozzávalók

  • 6 db csirkecomb
  • 50 dkg krumpli
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 2 dl fehérbor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db babérlevél
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • bors
  • póréhagyma
Recept idők

Elkészítés:

Ha szükséges, a csirkecombokat tisztítsd meg, a szőröket távolítsd el, és sózd meg. A páchoz a bort keverd össze az olívaolajjal, a borssal, a zúzott fokhagymával, a kakukkfűvel és a babérlevéllel, majd locsold meg vele a combokat. Letakarva hagyd állni a hűtőben legalább egy órát.

Pihentetés után tedd át a húst tepsibe, öntsd rá a páclevet, rakd mellé a feldarabolt krumplit, a paradicsomot és a szeletelt hagymát. Takard le a tepsit fóliával, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Közben locsolgasd a combokat a páclével. 
Az egytepsis citromos csirkecomb különleges és fenséges, összedobni viszont egyszerű. 

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre

Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2025. június 5. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezt is szeretjük