Zöldséges, szaftos csirkecomb: a hús boros páclében párolódik puhára
A csirkecombot a végtelenségig variálhatod. Érdemes megkóstolni a boros pácban érlelt és sült, fantasztikusan omlós változatot is.
Legyen alsó- vagy felsőcomb, nem foghatsz vele mellé, ráadásul viszonylag olcsó és könnyen beszerezhető alapanyag. Ezúttal a boros pác és néhány fűszer teszi izgalmassá. Érdemes a csirkét akár egy éjszakán át a pácban pihentetni. Rakj a combok mellé zöldséget is, így külön köretről sem kell gondoskodnod.
Boros pácban sült csirkecomb
Hozzávalók
- 6 db csirkecomb
- 50 dkg krumpli
- 20 dkg koktélparadicsom
- 2 dl fehérbor
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db babérlevél
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál kakukkfű
- só
- bors
- póréhagyma
Elkészítés:
Ha szükséges, a csirkecombokat tisztítsd meg, a szőröket távolítsd el, és sózd meg. A páchoz a bort keverd össze az olívaolajjal, a borssal, a zúzott fokhagymával, a kakukkfűvel és a babérlevéllel, majd locsold meg vele a combokat. Letakarva hagyd állni a hűtőben legalább egy órát.
Pihentetés után tedd át a húst tepsibe, öntsd rá a páclevet, rakd mellé a feldarabolt krumplit, a paradicsomot és a szeletelt hagymát. Takard le a tepsit fóliával, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Közben locsolgasd a combokat a páclével.
Az egytepsis citromos csirkecomb különleges és fenséges, összedobni viszont egyszerű.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció