Zöldséges, szaftos csirkecomb: a hús boros páclében párolódik puhára

A csirkecombot a végtelenségig variálhatod. Érdemes megkóstolni a boros pácban érlelt és sült, fantasztikusan omlós változatot is.

zoldseges-csirkecomb-vorosborban
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Legyen alsó- vagy felsőcomb, nem foghatsz vele mellé, ráadásul viszonylag olcsó és könnyen beszerezhető alapanyag. Ezúttal a boros pác és néhány fűszer teszi izgalmassá. Érdemes a csirkét akár egy éjszakán át a pácban pihentetni. Rakj a combok mellé zöldséget is, így külön köretről sem kell gondoskodnod. 

Boros pácban sült csirkecomb

Hozzávalók

  • 6 db csirkecomb
  • 50 dkg krumpli
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 2 dl fehérbor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db babérlevél
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • bors
  • póréhagyma
Recept idők

Elkészítés:

Ha szükséges, a csirkecombokat tisztítsd meg, a szőröket távolítsd el, és sózd meg. A páchoz a bort keverd össze az olívaolajjal, a borssal, a zúzott fokhagymával, a kakukkfűvel és a babérlevéllel, majd locsold meg vele a combokat. Letakarva hagyd állni a hűtőben legalább egy órát.

Pihentetés után tedd át a húst tepsibe, öntsd rá a páclevet, rakd mellé a feldarabolt krumplit, a paradicsomot és a szeletelt hagymát. Takard le a tepsit fóliával, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Közben locsolgasd a combokat a páclével. 
Az egytepsis citromos csirkecomb különleges és fenséges, összedobni viszont egyszerű. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük