Szaftos, bolognais töltött palacsinta - Az ízletes ragu is házi

Desszert helyett főétel is lehet a palacsinta, töltsd meg házi bolognai szósszal.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha nem tudod, mit kezdj a maradék bolognai szósszal, töltsd palacsintába! Persze ez a fogás annyira finom, hogy csak ezért érdemes külön is elkészíteni a paradicsomos, darált húsos ragut. Ebbe nem kerül semmilyen ízfokozó, mégis kifogástalan lesz. A megtöltött palacsintákra reszelhetsz sajtot, és zöldségekkel is díszítheted.

bolognai-toltott-palacsinta

Bolognais töltött palacsinta

Hozzávalók 10 darabhoz

Tésztához

  • 20 dkg liszt
  • 4 dl tej
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál olaj

Szószhoz

  • 40 dkg darált sertés hús
  • 15 dkg paradicsompüré
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál cukor
  • bazsalikom
  • oregánó
  • bors
  • sós
Recept idők

Elkészítés:

A palacsintához a tojásokat üsd egy tálba. Öntsd hozzá a hideg tejet, adj hozzá egy csipet sót, és habverővel keverd ki. Több részletben szórd bele a lisztet, majd öntsd hozzá a tejet, és keverd simára a masszát. Fedd le, és legalább 30 percig pihentesd. Sütés előtt az olajat is rakd hozzá, majd palacsintasütőben vagy serpenyőben süss belőle vékony palacsintákat.
 

A töltelékhez a vöröshagymát vágd apróra, és fonnyaszd meg kevés olajon. Ezután add hozzá a darált húst, kevergesd fehéredésig, majd öntsd rá a paradicsompürét, és ízesítsd sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal, zúzott fokhagymával és egy kevés cukorral. Kis lángon párold puhára a húst, közben, ha kell, időnként önts alá kevés vizet. A kész szószt töltsd a tésztába, és díszítsd tetszés szerint.

bolognais-palacsinta-recept

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük