Szaftos, bolognais töltött palacsinta - Az ízletes ragu is házi
Desszert helyett főétel is lehet a palacsinta, töltsd meg házi bolognai szósszal.
Ha nem tudod, mit kezdj a maradék bolognai szósszal, töltsd palacsintába! Persze ez a fogás annyira finom, hogy csak ezért érdemes külön is elkészíteni a paradicsomos, darált húsos ragut. Ebbe nem kerül semmilyen ízfokozó, mégis kifogástalan lesz. A megtöltött palacsintákra reszelhetsz sajtot, és zöldségekkel is díszítheted.
Bolognais töltött palacsinta
Hozzávalók 10 darabhoz
Tésztához
- 20 dkg liszt
- 4 dl tej
- 2 db tojás
- 1 evőkanál olaj
- só
Szószhoz
- 40 dkg darált sertés hús
- 15 dkg paradicsompüré
- 4 evőkanál olaj
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál cukor
- bazsalikom
- oregánó
- bors
- sós
Elkészítés:
A palacsintához a tojásokat üsd egy tálba. Öntsd hozzá a hideg tejet, adj hozzá egy csipet sót, és habverővel keverd ki. Több részletben szórd bele a lisztet, majd öntsd hozzá a tejet, és keverd simára a masszát. Fedd le, és legalább 30 percig pihentesd. Sütés előtt az olajat is rakd hozzá, majd palacsintasütőben vagy serpenyőben süss belőle vékony palacsintákat.
A töltelékhez a vöröshagymát vágd apróra, és fonnyaszd meg kevés olajon. Ezután add hozzá a darált húst, kevergesd fehéredésig, majd öntsd rá a paradicsompürét, és ízesítsd sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal, zúzott fokhagymával és egy kevés cukorral. Kis lángon párold puhára a húst, közben, ha kell, időnként önts alá kevés vizet. A kész szószt töltsd a tésztába, és díszítsd tetszés szerint.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció