Szaftos, bolognais töltött palacsinta - Az ízletes ragu is házi
Desszert helyett főétel is lehet a palacsinta, töltsd meg házi bolognai szósszal.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Angelina Jolie és Brad Pitt középső lánya jól megnőtt: a 14 éves Shiloh olyan magas, mint az anyja
- Détár Enikő és Rékasi Károly fia már 19 éves: Zsigmondból jóképű pasi lett
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
- „Napi 1 szexből 8 havonta 1 lett” - Házaspárok vallomása a szexmentes kapcsolatról
Ha nem tudod, mit kezdj a maradék bolognai szósszal, töltsd palacsintába! Persze ez a fogás annyira finom, hogy csak ezért érdemes külön is elkészíteni a paradicsomos, darált húsos ragut. Ebbe nem kerül semmilyen ízfokozó, mégis kifogástalan lesz. A megtöltött palacsintákra reszelhetsz sajtot, és zöldségekkel is díszítheted.
Bolognais töltött palacsinta
Hozzávalók 10 darabhoz:
Tésztához
- 20 dkg liszt
- 4 dl tej
- 2 db tojás
- 1 evőkanál olaj
- só
Szószhoz
- 40 dkg darált sertés hús
- 15 dkg paradicsompüré
- 4 evőkanál olaj
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál cukor
- bazsalikom
- oregánó
- bors
- sós
Elkészítés:
A palacsintához a tojásokat üsd egy tálba. Öntsd hozzá a hideg tejet, adj hozzá egy csipet sót, és habverővel keverd ki. Több részletben szórd bele a lisztet, majd öntsd hozzá a tejet, és keverd simára a masszát. Fedd le, és legalább 30 percig pihentesd. Sütés előtt az olajat is rakd hozzá, majd palacsintasütőben vagy serpenyőben süss belőle vékony palacsintákat.
A töltelékhez a vöröshagymát vágd apróra, és fonnyaszd meg kevés olajon. Ezután add hozzá a darált húst, kevergesd fehéredésig, majd öntsd rá a paradicsompürét, és ízesítsd sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal, zúzott fokhagymával és egy kevés cukorral. Kis lángon párold puhára a húst, közben, ha kell, időnként önts alá kevés vizet. A kész szószt töltsd a tésztába, és díszítsd tetszés szerint.

Még több recept