Sós bögrés sütik uzsonnára
Ha kevés az időd, és szeretnél nassolni valamit délután, ezeket a recepteket neked találták ki! Nem kell konyhatündérnek lenned.
- A legfinomabb vízhajtó gyümölcsök és zöldségek tavasszal: fokozzák az anyagcserét és feldobják a frissítő smoothie-t »
- Eltávolítják a maradék sminket és a szennyeződéseket: hatékony szilárd arctisztítók árakkal, lelőhelyekkel »
- A 48 éves Victoria Beckham melltartóban, nyuszifülekkel pózol a címlapon: rég láttunk róla ilyen szexi, bevállalós képeket »

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- Vastag Csaba címlapon új barátnőjével: a gyönyörű Evelinnel már össze is költöztek
- 10 ismert magyar közmondás, amiből elvettünk egy-egy szót: tudod, mi hiányzik?
Krumplis-tejfölös muffin
Hozzávalók:
- 4-5 krumpli
- 6 dkg vaj
- 3 evőkanál aprított metélőhagyma
- 2 és fél bögre finomliszt
- 2 tojás
- másfél teáskanál sütőpor
- 1 bögre tej
- 1 bögre tejföl
Főzd meg a krumplikat, majd törd össze a burgonyát, tedd egy edénybe, majd add hozzá a lágyan felvert tojást, a tejfölt, az olvasztott vajat, és keverd jól össze.
A lisztet szitáld össze a sütőporral, majd add hozzá az aprított metélőhagymát, és keverd el a krumplipürében. A masszát kanalazd egy kivajazott 6-os formába, és süsd 25-30 percig 180 fokos sütőben.
Olívás-fetás muffin
Hozzávalók:
-
1 bögrényi feta sajt
-
5 dkg vaj
-
2 bögre finomliszt
-
3 teáskanál sütőpor
-
1 bögre tej
-
1 bögre felaprított fekete olívabogyó
-
1 tojás
-
1 teáskanál rozmaring
Szitáld össze a lisztet a sütőporral egy edénybe, majd az ujjaddal fúrj egy lyukat a közepébe. Olvaszd meg a vajat, és keverd ki a tojással. A sajtot vágd 1 cm-es kockákra. Add a liszthez a vajas-tojásos masszát, a tejet, az olívabogyókat és a rozmaringot, majd keverd össze. A tésztát kanalazd egy 12 lyukú, kivajazott formába, de csak háromnegyedig, majd 190 fokon süsd 20-25 percig.
Paradicsomos-bazsalikomos muffin
Hozzávalók:
- 2 bögre finomliszt
- 1 bögre tej
- 0,25 bögre olajos aszalt paradicsomkonzerv
- 3 evőkanál olaj a konzervből
- 2 evőkanál bazsalikom
- 3 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál cukor
- 0,5 teáskanál só
- 2 tojás
Szitáld össze egy edénybe a lisztet, a sütőport és a sót, majd keverd hozzá a cukrot, és az ujjaddal fúrj egy lyukat a keverék közepébe. Keverd ki a tojást a tejjel, valamint a konzervből leszűrt olajjal, és öntsd hozzá a liszthez. Majd add hozzá a lecsöpögtetett paradicsomot és a bazsalikomot is. Gyengéden keverd össze. A tésztát kanalazd egy 12-es kivajazott formába, majd 190 fokon süsd 20-25 percig.
Baconos-sajtos muffin
Hozzávalók:
- fél csésze tej
- negyed csésze tejföl
- 2 evőkanál olaj
- 1 tojás
- 1 csésze liszt
- 2 teáskanál apróra vágott snidling
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál apróra vágott fokhagyma
- fél csésze reszelt sajt
- negyed csésze apróra vágott bacon
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, és béleld ki a formákat papírral. Keverd ki a tejet a tejföllel, az olajjal és a tojással. Ezután a lisztet keverd össze a snidlinggel, a sütőporral és a fokhagymával, majd az egészet add hozzá a masszához. Végül jöhet a sajt és a bacon. A kapott tésztát kanalazd bele a formákba, és süsd 15-20 percig.
OLVASD EL EZT IS!

- muffin
- sütemény
20 perces, mézédes muffinok

- gyümölcs
- muffin
5 hipergyors gyümölcsös muffin

- muffin
- mák