Sós bögrés sütik uzsonnára
Ha kevés az időd, és szeretnél nassolni valamit délután, ezeket a recepteket neked találták ki! Nem kell konyhatündérnek lenned.

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Kisminkelte az anyukáját, és 10 évet fiatalított rajta: ennyit számít egy kis festék, ha jól kerül fel »

Divatos, szexi harisnyák az ünnepi ruhához: megdobják az önbizalmat »

Miért imádjuk a karácsonyi pulcsikat? (x) »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Krumplis-tejfölös muffin

Hozzávalók:

  • 4-5 krumpli
  • 6 dkg vaj
  • 3 evőkanál aprított metélőhagyma
  • 2 és fél bögre finomliszt
  • 2 tojás
  • másfél teáskanál sütőpor
  • 1 bögre tej
  • 1 bögre tejföl

Főzd meg a krumplikat, majd törd össze a burgonyát, tedd egy edénybe, majd add hozzá a lágyan felvert tojást, a tejfölt, az olvasztott vajat, és keverd jól össze.

A lisztet szitáld össze a sütőporral, majd add hozzá az aprított metélőhagymát, és keverd el a krumplipürében. A masszát kanalazd egy kivajazott 6-os formába, és süsd 25-30 percig 180 fokos sütőben.

Olívás-fetás muffin

Hozzávalók:

  • 1 bögrényi feta sajt
  • 5 dkg vaj
  • 2 bögre finomliszt
  • 3 teáskanál sütőpor
  • 1 bögre tej
  • 1 bögre felaprított fekete olívabogyó
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál rozmaring

Szitáld össze a lisztet a sütőporral egy edénybe, majd az ujjaddal fúrj egy lyukat a közepébe. Olvaszd meg a vajat, és keverd ki a tojással. A sajtot vágd 1 cm-es kockákra. Add a liszthez a vajas-tojásos masszát, a tejet, az olívabogyókat és a rozmaringot, majd keverd össze. A tésztát kanalazd egy 12 lyukú, kivajazott formába, de csak háromnegyedig, majd 190 fokon süsd 20-25 percig.

Paradicsomos-bazsalikomos muffin

Hozzávalók:

  • 2 bögre finomliszt
  • 1 bögre tej
  • 0,25 bögre olajos aszalt paradicsomkonzerv
  • 3 evőkanál olaj a konzervből
  • 2 evőkanál bazsalikom
  • 3 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál cukor
  • 0,5 teáskanál só
  • 2 tojás

Szitáld össze egy edénybe a lisztet, a sütőport és a sót, majd keverd hozzá a cukrot, és az ujjaddal fúrj egy lyukat a keverék közepébe. Keverd ki a tojást a tejjel, valamint a konzervből leszűrt olajjal, és öntsd hozzá a liszthez. Majd add hozzá a lecsöpögtetett paradicsomot és a bazsalikomot is. Gyengéden keverd össze. A tésztát kanalazd egy 12-es kivajazott formába, majd 190 fokon süsd 20-25 percig.

Baconos-sajtos muffin

Hozzávalók:

  • fél csésze tej
  • negyed csésze tejföl
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 tojás
  • 1 csésze liszt
  • 2 teáskanál apróra vágott snidling
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál apróra vágott fokhagyma
  • fél csésze reszelt sajt
  • negyed csésze apróra vágott bacon

Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, és béleld ki a formákat papírral. Keverd ki a tejet a tejföllel, az olajjal és a tojással. Ezután a lisztet keverd össze a snidlinggel, a sütőporral és a fokhagymával, majd az egészet add hozzá a masszához. Végül jöhet a sajt és a bacon. A kapott tésztát kanalazd bele a formákba, és süsd 15-20 percig.

Ezt is szeretjük