Tejszínes francia palacsinta bögrésen: vastag és puha tésztája lesz

A francia palacsinta tésztájába habtejszín is kerül, így vastagabb lesz, mint amit itthon megszoktunk. Bögrésen is elkészítheted.

Bögrés francia palacsinta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A bögrés francia palacsinta elkészítése nagyon hasonlít a magyar változatéhoz, de a tésztájába tejszín és vaj is kerül, így kicsit vastagabb, kiadósabb lesz. Zsíros habtejszínt válassz hozzá, és olaj helyett olvasztott vajon süsd ki.

Bögrés francia palacsinta

Hozzávalók 20 darabhoz

  • 5 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre tej
  • 1 bögre habtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
  • olvasztott vaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához való vajat olvaszd fel, és hagyd kihűlni.

A lisztet szitáld egy tálba. Add hozzá a tojásokat, a tejet, a tejszínt, a vaníliás cukrot, a sót, és keverd csomómentesre. Végül csorgasd bele az olvasztott vajat is.

Egy palacsintasütőben olvassz még vajat, ezen süsd ki a szokott módon a palacsintákat. Tálalhatod őket lekvárral, kakaóval, mogyorókrémmel megtöltve, de akár üresen is nagyon finomak.

A csúsztatott palacsinta akár tortaként is megállja a helyét: mascarponés töltelékkel isteni.

Mennyei csúsztatott palacsinta kókuszos töltelékkel: ebből biztos a repeta

Építs a palacsintából tornyot, a rétegek közé kenj csábító kókuszos krémet, az így készült finomság szemet gyönyörködtető és nagyon finom.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük