Tejszínes francia palacsinta bögrésen: vastag és puha tésztája lesz
A francia palacsinta tésztájába habtejszín is kerül, így vastagabb lesz, mint amit itthon megszoktunk. Bögrésen is elkészítheted.
A bögrés francia palacsinta elkészítése nagyon hasonlít a magyar változatéhoz, de a tésztájába tejszín és vaj is kerül, így kicsit vastagabb, kiadósabb lesz. Zsíros habtejszínt válassz hozzá, és olaj helyett olvasztott vajon süsd ki.
Bögrés francia palacsinta
Hozzávalók 20 darabhoz
- 5 tojás
- 5 dkg vaj
- 2 bögre liszt
- 1 bögre tej
- 1 bögre habtejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- olvasztott vaj a sütéshez
Elkészítés:
A tésztához való vajat olvaszd fel, és hagyd kihűlni.
A lisztet szitáld egy tálba. Add hozzá a tojásokat, a tejet, a tejszínt, a vaníliás cukrot, a sót, és keverd csomómentesre. Végül csorgasd bele az olvasztott vajat is.
Egy palacsintasütőben olvassz még vajat, ezen süsd ki a szokott módon a palacsintákat. Tálalhatod őket lekvárral, kakaóval, mogyorókrémmel megtöltve, de akár üresen is nagyon finomak.
A csúsztatott palacsinta akár tortaként is megállja a helyét: mascarponés töltelékkel isteni.
Mennyei csúsztatott palacsinta kókuszos töltelékkel: ebből biztos a repeta
Építs a palacsintából tornyot, a rétegek közé kenj csábító kókuszos krémet, az így készült finomság szemet gyönyörködtető és nagyon finom.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció