4 isteni bográcsos leves hétvégére
A bográcsozás célja nem a kulináris csodák elkészítése, hanem a főzés folyamata. A jó társaság és a közös élmény adja meg a valódi aromáját.
A bográcsos ételekről nem mondható el, hogy diétásak, de nem is ezért szeretjük őket. A közösségi élmény teszi őket közkedveltté, illetve a kapcsolódó emlékek, melyek visszaröpítenek a nagyszülők telkére vagy épp az osztálykirándulásokra.
Hívd össze a barátokat vagy a családot, rakjatok tüzet a kertben, és indulhat is a bográcsolás.
Paksi halászlé
Hozzávalók:
- 1,5 kg ponty
- 3 hagyma
- 6 dkg pirospaprika
- 3 dkg só
- 3-4 cseresznyepaprika
- olaj
A pontyot tisztítsd meg, szabadítsd meg fejétől, farkától, szeleteld fel a testét, és távolítsd el a keserűfogát. A hagymát vágd apróra, dinszteld meg kevés olajon, és körülbelül négy liter vízzel tedd fel főni a halszeletekkel együtt.
Mikor elkezd forrni, tedd bele a sót, a paprikákat, illetve a pirospaprika felét. Hagyd 30 percig forrni, majd add hozzá a maradék paprikát. Még pár percig hagyd a tűzön.
Bakonyi betyárleves
Hozzávalók:
- 40 dkg borjúcomb
- 10 dkg füstölt szalonna
- 15 dkg erdei gomba
- 20 dkg leveszöldség
- 15 dkg hagyma
- 3 dl tejföl
- 2 evőkanál liszt
- 1 csokor kapor
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 evőkanál paprika
- 1 evőkanál só
- bors
Az apró kockákra vágott füstölt szalonnát pirítsd meg, add hozzá az apróra vágott hagymát, ezt is dinszteld pár percig, majd add hozzá a kis kockákra vágott húst. Sózd, borsozd, és párold félpuhára. Utána adj hozzá két liter vizet és a kockákra vágott leveszöldséget, majd főzd tovább. Mikor megpuhult, dobáld bele a felkockázott gombát, fűszerezd paprikával, és keverd bele a tejfölt. A végén add hozzá az apróra vágott kaprot és a felvágott paprikát, illetve paradicsomot.
Bográcsgulyás
Hozzávalók:
- 1 kg marhalábszár
- 1 kg burgonya
- 3 vöröshagyma
- 3 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 5 dkg őrölt pirospaprika
- só
- bors
- köménymag
A vöröshagymát - apróra vágva - dinszteld meg. A felvágott húst tedd a hagymára, és hagyd, hogy fehér kérget kapjon. Öntsd fel körülbelül két liter vízzel. Ha felforrt, add hozzá a sót és a paprika felét. A habot nem szabad leszedni, idővel szépen letisztul. Egyenletes tűzön főzd addig, amíg a hús már majdnem puha. Ekkor add hozzá a hámozott, egyforma hasábokra vágott burgonyát. Hagyd főni még húsz percig. Az utolsó percekben add hozzá a paprika másik felét.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Bugaci leves
Hozzávalók:
- 5-6 dkg füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 3 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 25 dkg darált sertéstarja
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 evőkanál liszt
- 1 dl tejföl
- 1 kiskanál őrölt feketebors
- 1 evőkanál édes fűszerpaprika
- só
A szalonnát vágd kockára, olvaszd ki a zsírját, majd dinszteld meg rajta az apróra vágott vöröshagymát. Add hozzá a felszeletelt zöldségeket és a fűszerpaprika felét, majd kevés párolás után engedd fel vízzel. Hagyd felforrni. A húsból, a tojásból, a zsemlemorzsából, a zúzott fokhagymából, a petrezselyemzöldből, a sóból, a maradék fűszerpaprikából és az őrölt feketeborsból készíts kisebb húsgombócokat, majd tedd őket a forrásban lévő levesbe. A liszttel és a tejföllel habard be, és hagyd forrni még pár percig.
OLVASD EL EZT IS!
- csirkemell
- húsételek
4 omlós töltött hús
- húsételek
- sült
Hirtelen sült húsok receptjei
- csirke
- pulyka