4 isteni bográcsos leves hétvégére

A bográcsozás célja nem a kulináris csodák elkészítése, hanem a főzés folyamata. A jó társaság és a közös élmény adja meg a valódi aromáját.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A bográcsos ételekről nem mondható el, hogy diétásak, de nem is ezért szeretjük őket. A közösségi élmény teszi őket közkedveltté, illetve a kapcsolódó emlékek, melyek visszaröpítenek a nagyszülők telkére vagy épp az osztálykirándulásokra.

Hívd össze a barátokat vagy a családot, rakjatok tüzet a kertben, és indulhat is a bográcsolás.

Paksi halászlé

Hozzávalók:

  • 1,5 kg ponty
  • 3 hagyma
  • 6 dkg pirospaprika
  • 3 dkg só
  • 3-4 cseresznyepaprika
  • olaj

A pontyot tisztítsd meg, szabadítsd meg fejétől, farkától, szeleteld fel a testét, és távolítsd el a keserűfogát. A hagymát vágd apróra, dinszteld meg kevés olajon, és körülbelül négy liter vízzel tedd fel főni a halszeletekkel együtt.

Mikor elkezd forrni, tedd bele a sót, a paprikákat, illetve a pirospaprika felét. Hagyd 30 percig forrni, majd add hozzá a maradék paprikát. Még pár percig hagyd a tűzön.

Bakonyi betyárleves

Hozzávalók:

  • 40 dkg borjúcomb
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 15 dkg erdei gomba
  • 20 dkg leveszöldség
  • 15 dkg hagyma
  • 3 dl tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 csokor kapor
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 evőkanál paprika
  • 1 evőkanál só
  • bors

Az apró kockákra vágott füstölt szalonnát pirítsd meg, add hozzá az apróra vágott hagymát, ezt is dinszteld pár percig, majd add hozzá a kis kockákra vágott húst. Sózd, borsozd, és párold félpuhára. Utána adj hozzá két liter vizet és a kockákra vágott leveszöldséget, majd főzd tovább. Mikor megpuhult, dobáld bele a felkockázott gombát, fűszerezd paprikával, és keverd bele a tejfölt. A végén add hozzá az apróra vágott kaprot és a felvágott paprikát, illetve paradicsomot.

Bográcsgulyás

Hozzávalók:

  • 1 kg marhalábszár
  • 1 kg burgonya
  • 3 vöröshagyma
  • 3 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 5 dkg őrölt pirospaprika
  • bors
  • köménymag

A vöröshagymát - apróra vágva - dinszteld meg. A felvágott húst tedd a hagymára, és hagyd, hogy fehér kérget kapjon. Öntsd fel körülbelül két liter vízzel. Ha felforrt, add hozzá a sót és a paprika felét. A habot nem szabad leszedni, idővel szépen letisztul. Egyenletes tűzön főzd addig, amíg a hús már majdnem puha. Ekkor add hozzá a hámozott, egyforma hasábokra vágott burgonyát. Hagyd főni még húsz percig. Az utolsó percekben add hozzá a paprika másik felét.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Bugaci leves

Hozzávalók:

  • 5-6 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 25 dkg darált sertéstarja
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 dl tejföl
  • 1 kiskanál őrölt feketebors
  • 1 evőkanál édes fűszerpaprika

A szalonnát vágd kockára, olvaszd ki a zsírját, majd dinszteld meg rajta az apróra vágott vöröshagymát. Add hozzá a felszeletelt zöldségeket és a fűszerpaprika felét, majd kevés párolás után engedd fel vízzel. Hagyd felforrni. A húsból, a tojásból, a zsemlemorzsából, a zúzott fokhagymából, a petrezselyemzöldből, a sóból, a maradék fűszerpaprikából és az őrölt feketeborsból készíts kisebb húsgombócokat, majd tedd őket a forrásban lévő levesbe. A liszttel és a tejföllel habard be, és hagyd forrni még pár percig.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük