4 ízes, magyaros bográcsos

Használd ki a nyár utolsó perceit és az esti kellemes időt egy jó kis bográcsozásra! Hívd át a barátokat, és élvezd a finom ízkavalkádot!

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Lebbencs bográcsban

Hozzávalók 10 személyre:

  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 kg burgonya
  • 60 dkg füstölt kolbász
  • 3 paradicsom
  • 3 zöldpaprika
  • 1,5 dl olaj
  • 60 dkg lebbencstészta
  • 1 evőkanál édes-nemes pirospaprika
  • 1 teáskanál őrölt cseresznyepaprika
  • ételízesítő
  • bors

A bográcsot akaszd a tűz fölé, öntsd bele az olajat, add hozzá a szalonnát, tördeld bele a lebbencstésztát, és pirítsd meg, majd szedd ki.

A visszamaradt zsiradékban pirítsd meg a hagymát, add hozzá a pirospaprikát, és tedd bele a burgonyát, szórd meg ételízesítővel, borssal, cseresznyepaprikával, öntsd fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje, és forgasd össze. Tedd hozzá a karikára vágott kolbászt, a megpirított tésztát, a paradicsomot, a zöldpaprikát, majd egyenletes lassú tűzön, a bográcsot többször megforgatva, egy óra alatt főzd puhára. Amikorra elkészül, leve alig marad, a pirított lebbencs megdagad benne, és a burgonyával együtt omlós lesz.

Slambuc

Hozzávalók:

  • 70 dkg burgonya
  • 25 dkg csuszatészta
  • 10 dkg füstölt húsos szalonna
  • 1 fej hagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 15 dkg füstölt kolbász
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom

A szalonnát vágd apró kockákra, és a bográcsban félig olvaszd ki. Pirítsd szép sárgára rajta a tésztát, majd az apróra vágott hagymát is. Hintsd meg a paprikával, dobd bele a felkockázott krumplit‚ illetve a felkarikázott kolbászt. Öntsd fel annyi vízzel, hogy 2-3 ujjnyira ellepje. Karikázd bele a zöldpaprikát és a paradicsomot, sózd, és kis lángon, ha lehet, lefedve főzd puhára.

Amurpaprikás

Hozzávalók:

  • 1,5 kg amurderék
  • 5 dkg zsír
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 pohár tejföl
  • pirospaprika
  • 4 dkg liszt

A megtisztított szeleteket sóval dörzsöld be, és hagyd állni. Az apróra vágott hagymát a zsírban pirítsd sárgára, szórd rá a pirospaprikát, tedd bele a halszeleteket, a cikkekre vágott paradicsomot, a felkarikázott paprikát. Kevés vízzel öntsd fel. Mikor a hal megpuhult, keverd hozzá a habarást. Még néhány percig forrald, majd galuskával tálalhatod.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Kakasherepörkölt bográcsban

Hozzávalók:

  • 1,5 kg kakashere
  • 10 dkg zsír
  • fél kg hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg fűszerpaprika
  • 15 dkg lecsó

Tisztítsd meg, és mosd meg a kakasheréket. A zsíron pirítsd aranysárgára az apróra vágott hagymát. Szórd meg a fűszerpaprikával, majd add hozzá a kakastökét és a szétzúzott fokhagyma-gerezdeket. Lassú tűzön főzd, majd mintegy 20 perc múlva add hozzá a lecsót, majd főzd készre.

Ezt is szeretjük