4 ízes, magyaros bográcsos
Használd ki a nyár utolsó perceit és az esti kellemes időt egy jó kis bográcsozásra! Hívd át a barátokat, és élvezd a finom ízkavalkádot!
Lebbencs bográcsban
Hozzávalók 10 személyre:
- 15 dkg füstölt szalonna
- 2 fej vöröshagyma
- 2 kg burgonya
- 60 dkg füstölt kolbász
- 3 paradicsom
- 3 zöldpaprika
- 1,5 dl olaj
- 60 dkg lebbencstészta
- 1 evőkanál édes-nemes pirospaprika
- 1 teáskanál őrölt cseresznyepaprika
- ételízesítő
- bors
A bográcsot akaszd a tűz fölé, öntsd bele az olajat, add hozzá a szalonnát, tördeld bele a lebbencstésztát, és pirítsd meg, majd szedd ki.
A visszamaradt zsiradékban pirítsd meg a hagymát, add hozzá a pirospaprikát, és tedd bele a burgonyát, szórd meg ételízesítővel, borssal, cseresznyepaprikával, öntsd fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje, és forgasd össze. Tedd hozzá a karikára vágott kolbászt, a megpirított tésztát, a paradicsomot, a zöldpaprikát, majd egyenletes lassú tűzön, a bográcsot többször megforgatva, egy óra alatt főzd puhára. Amikorra elkészül, leve alig marad, a pirított lebbencs megdagad benne, és a burgonyával együtt omlós lesz.
Slambuc
Hozzávalók:
-
70 dkg burgonya
-
25 dkg csuszatészta
-
10 dkg füstölt húsos szalonna
-
1 fej hagyma
-
1 evőkanál pirospaprika
-
15 dkg füstölt kolbász
-
1 zöldpaprika
-
1 paradicsom
A szalonnát vágd apró kockákra, és a bográcsban félig olvaszd ki. Pirítsd szép sárgára rajta a tésztát, majd az apróra vágott hagymát is. Hintsd meg a paprikával, dobd bele a felkockázott krumplit‚ illetve a felkarikázott kolbászt. Öntsd fel annyi vízzel, hogy 2-3 ujjnyira ellepje. Karikázd bele a zöldpaprikát és a paradicsomot, sózd, és kis lángon, ha lehet, lefedve főzd puhára.
Amurpaprikás
Hozzávalók:
-
1,5 kg amurderék
-
5 dkg zsír
-
1 nagy fej hagyma
-
2 zöldpaprika
-
1 paradicsom
-
1 pohár tejföl
-
pirospaprika
-
4 dkg liszt
A megtisztított szeleteket sóval dörzsöld be, és hagyd állni. Az apróra vágott hagymát a zsírban pirítsd sárgára, szórd rá a pirospaprikát, tedd bele a halszeleteket, a cikkekre vágott paradicsomot, a felkarikázott paprikát. Kevés vízzel öntsd fel. Mikor a hal megpuhult, keverd hozzá a habarást. Még néhány percig forrald, majd galuskával tálalhatod.
Anyámtól a modellekig - Mit tudtam meg a nőkről életem első 50 évében?
Kajdi Csaba influenszer, saját élményeiből és tapasztalataiból kiindulva osztja meg gondolatait a női szerepek alakulásáról, az anyai minták hatásáról és arról, hogy hogyan határoznak meg minket. A Femina Klub januári előadásán körbejárjuk, hogyan befolyásolják a női szépségideálok és elvárások a nők önképét és döntéseit. Milyen női minták segítik vagy éppen gátolják az önmegvalósítást?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. február 19. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Kakasherepörkölt bográcsban
Hozzávalók:
-
1,5 kg kakashere
-
10 dkg zsír
-
fél kg hagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
5 dkg fűszerpaprika
-
15 dkg lecsó
-
só
Tisztítsd meg, és mosd meg a kakasheréket. A zsíron pirítsd aranysárgára az apróra vágott hagymát. Szórd meg a fűszerpaprikával, majd add hozzá a kakastökét és a szétzúzott fokhagyma-gerezdeket. Lassú tűzön főzd, majd mintegy 20 perc múlva add hozzá a lecsót, majd főzd készre.
OLVASD EL EZT IS!
- pörkölt
- magyaros
4 isteni pörkölt receptje
- paprika
- krumpli
4 kiadós paprikás krumpli receptje
- répa
- marha