Fűszeres, ropogós, omlós csirkecomb vele sült birsalmával: mennyi finomság egy tepsiben!
Ha szereted a húst gyümölccsel sütve, feltétlenül próbáld ki az ízletes, ropogós csirkecombot birsalmával is!
A gyümölcsök mindig egészen egyedi ízt kölcsönöznek a csirkehúsnak. A fanyar birsalma, a fehérbor és a rozmaring hármasa fantasztikus, kitűnő választás hétvégére is. Egyszerű, kényelmes összedobni, hisz alig van vele munka, viszont pácolni hosszabb ideig is érdemes a húst.
Birsalmával sült csirkecomb
Hozzávalók
- 4 db comb egész
- 2 db birsalma
- 2 ág rozmaring
- 1 dl fehérbor
- 2 teáskanál szárnyas fűszerkeverék
- 3 evőkanál olaj
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkecombokat tisztítsd meg, dörzsöld be a sóval, a borssal és a fűszerkeverékkel. Helyezd tepsibe, locsold meg az olajjal, és hagyd a hűtőben összeérni az ízeket egy-két órán át.
A birsalmát hámozd meg, magozd ki, és vágd cikkekre. A pácban pihentetett húst vedd ki a hűtőből, öntsd alá a bort, dobd mellé a gyümölcsöt, tedd rá a rozmaringot, és alufóliával letakarva told a sütőbe. Párold 45-50 percig, majd vedd le a tetejéről a fóliát, és további 10-15 percig hagyd a sütőben, hogy a csirke ropogósra piruljon.
Ha birsalmasajtot is készítenél, menj biztosra! Csupán három hozzávaló szükséges a mennyei édességhez.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció