Fűszeres, ropogós, omlós csirkecomb vele sült birsalmával: mennyi finomság egy tepsiben!
Ha szereted a húst gyümölccsel sütve, feltétlenül próbáld ki az ízletes, ropogós csirkecombot birsalmával is!

birsalmaval-sult-csirkecomb
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A gyümölcsök mindig egészen egyedi ízt kölcsönöznek a csirkehúsnak. A fanyar birsalma, a fehérbor és a rozmaring hármasa fantasztikus, kitűnő választás hétvégére is. Egyszerű, kényelmes összedobni, hisz alig van vele munka, viszont pácolni hosszabb ideig is érdemes a húst. 

Birsalmával sült csirkecomb

Hozzávalók:

  • 4 db egész comb
  • 2 db birsalma
  • 2 ág rozmaring
  • 1 dl fehérbor
  • 2 teáskanál szárnyas fűszerkeverék
  • 3 evőkanál olaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat tisztítsd meg, dörzsöld be a sóval, a borssal és a fűszerkeverékkel. Helyezd tepsibe, locsold meg az olajjal, és hagyd a hűtőben összeérni az ízeket egy-két órán át.
A birsalmát hámozd meg, magozd ki, és vágd cikkekre. A pácban pihentetett húst vedd ki a hűtőből, öntsd alá a bort, dobd mellé a gyümölcsöt, tedd rá a rozmaringot, és alufóliával letakarva told a sütőbe. Párold 45-50 percig, majd vedd le a tetejéről a fóliát, és további 10-15 percig hagyd a sütőben, hogy a csirke ropogósra piruljon.
Ha birsalmasajtot is készítenél, menj biztosra! Csupán három hozzávaló szükséges a mennyei édességhez. 

Ezt is szeretjük