Fűszeres, ropogós, omlós csirkecomb vele sült birsalmával: mennyi finomság egy tepsiben!

Ha szereted a húst gyümölccsel sütve, feltétlenül próbáld ki az ízletes, ropogós csirkecombot birsalmával is!

birsalmaval-sult-csirkecomb
beauty and style
Top olvasott cikkek

A gyümölcsök mindig egészen egyedi ízt kölcsönöznek a csirkehúsnak. A fanyar birsalma, a fehérbor és a rozmaring hármasa fantasztikus, kitűnő választás hétvégére is. Egyszerű, kényelmes összedobni, hisz alig van vele munka, viszont pácolni hosszabb ideig is érdemes a húst. 

Birsalmával sült csirkecomb

Hozzávalók

  • 4 db egész comb
  • 2 db birsalma
  • 2 ág rozmaring
  • 1 dl fehérbor
  • 2 teáskanál szárnyas fűszerkeverék
  • 3 evőkanál olaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat tisztítsd meg, dörzsöld be a sóval, a borssal és a fűszerkeverékkel. Helyezd tepsibe, locsold meg az olajjal, és hagyd a hűtőben összeérni az ízeket egy-két órán át.
A birsalmát hámozd meg, magozd ki, és vágd cikkekre. A pácban pihentetett húst vedd ki a hűtőből, öntsd alá a bort, dobd mellé a gyümölcsöt, tedd rá a rozmaringot, és alufóliával letakarva told a sütőbe. Párold 45-50 percig, majd vedd le a tetejéről a fóliát, és további 10-15 percig hagyd a sütőben, hogy a csirke ropogósra piruljon.
Ha birsalmasajtot is készítenél, menj biztosra! Csupán három hozzávaló szükséges a mennyei édességhez. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük