Fűszeres birsalmaszósz, amitől a sültek még finomabbak lesznek
Ha szereted a hús-gyümölcs párosítást, akkor ezt a birsalmaszószt nem hagyhatod ki.
A birsalma igazi vitaminbomba, ami sokféle finomság alapja lehet. Nyersen nem igazán fogyasztják, mert túl kemény, főzve viszont nagyon ízletes. Remek, édeskés szószt készíthetsz belőle. Kínálhatod húsokhoz, feldobhatod vele a palacsintát, de önmagában is kitűnő nass.
Birsalmaszósz
Hozzávalók
- 5 db birsalma
- 5 evőkanál cukor
- 1 teáskanál citromlé
- fahéj
- 1 dl joghurt
Elkészítés:
A birsalmát alaposan mosd meg, pucold meg, az egészségtelen részeket távolítsd el. Vágd kisebb darabokra, majd rakd egy lábosba. Öntsd rá annyi vizet, amennyi jól ellepi, és fedő alatt párold puhára körülbelül 40 perc alatt.
Öntsd le róla a vizet, majd pürésítsd a gyümölcsöt botmixerrel. Locsold meg citromlével, lazítsd joghurttal, ízesítsd cukorral és fahéjjal, majd keverd össze. Rögtön kínálhatod is.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció