Fűszeres birsalmaszósz, amitől a sültek még finomabbak lesznek
Ha szereted a hús-gyümölcs párosítást, akkor ezt a birsalmaszószt nem hagyhatod ki.

Fűszeres birsalmaszósz, amitől a sültek még finomabbak lesznek
Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

A kávéfilter erre is jó: olcsó trükk a smink tökéletesítésére »

Magyar márka táskái New Yorkban: a Nini Molnar nemzetközi sikerekre tör »

Felejtsd el az uncsi karácsonyi zoknit: ajándékozz élményt! (x) »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A birsalma igazi vitaminbomba, ami sokféle finomság alapja lehet. Nyersen nem igazán fogyasztják, mert túl kemény, főzve viszont nagyon ízletes. Remek, édeskés szószt készíthetsz belőle. Kínálhatod húsokhoz, feldobhatod vele a palacsintát, de önmagában is kitűnő nass. 

Birsalmaszósz

Hozzávalók:

  • 5 db birsalma
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál citromlé
  • fahéj
  • 1 dl joghurt
Recept idők

Elkészítés:

A birsalmát alaposan mosd meg, pucold meg, az egészségtelen részeket távolítsd el. Vágd kisebb darabokra, majd rakd egy lábosba. Öntsd rá annyi vizet, amennyi jól ellepi, és fedő alatt párold puhára körülbelül 40 perc alatt.

Öntsd le róla a vizet, majd pürésítsd a gyümölcsöt botmixerrel. Locsold meg citromlével, lazítsd joghurttal, ízesítsd cukorral és fahéjjal, majd keverd össze. Rögtön kínálhatod is. 

Ezt is szeretjük