A legfinomabb birsalmasajt receptje
Így áll el több hónapig
Ha még soha nem készítettél birsalmasajtot, el sem hiszed, hogy milyen egyszerű.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Az ókorban a birsalma számított a szerelem és a boldogság gyümölcsének. Kellemesen fanyar, rengeteg vitamint tartalmaz. Készíts belőle különleges csemegét! A birsalmasajtot szépen becsomagolva akár ajándékba is adhatod. 

Birsalmasajt receptje

Hozzávalók 20 szelethez:

  • 1 kg birsalma
  • 70 dkg cukor
  • 1 citrom
  • dió
  • mandula
Recept idők

Elkészítés:

A birsalmákat mosd meg alaposan, a hibás részeket vágd ki, darabold fel, távolítsd el a magházakat, és tedd fel forrni annyi vízben, amennyi ellepi. Főzd puhára körülbelül 30 perc alatt. Utána szűrd le, és pépesítsd botmixerrel, vagy tedd turmixgépbe. Add a masszához a cukrot, a citrom levét, és állandóan kevergetve főzd addig, amíg besűrűsödik. Ez legalább 15 perc, majd hűtsd le.

Bélelj ki egy őzgerinc vagy más, neked tetsző sütőformát folpackkal, és öntsd bele a masszát. Szórj bele ízlés szerint apróra vágott diót, mandulát, esetleg szegfűszeget, reszelt narancshéjat, és egyengesd el. Egy-két napig pihentesd, majd öntsd ki a formából. Utána legalább öt napig hagyd száradni a birsalmasajtot, és tárold száraz, hűvös helyen, de lehetőleg ne a hűtőben. Alufóliába csomagolva is sokáig eláll.

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük