Klasszikus bécsi borjúszelet rántva - A Wiener Schnitzel eredeti receptje
Ha Ausztriában jársz, soha nem hagynád ki a híres bécsi szeletet? Egy-két trükkel te is tudsz olyan finom és ropogós rántott borjúhúst készíteni, mint az osztrák séfek. A legfontosabb, hogy jó vékonyra klopfold a húst, és forró zsiradékba tedd. Krumplipürével, sült krumplival, rizzsel és vegyes körettel is kiváló.

Bécsi borjúszelet rántva
Hozzávalók 4 személyre
- 70 dkg szeletelt borjúhús
- 20 dkg vaj
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 5 dkg liszt
- 2 tojás
- só
- bors
Elkészítés:
A húst szeleteld fel, majd két fólia között klopfold három-négy milliméter vékonyra. Sózd és borsozd meg a hús mindkét oldalát. Rakd egy tálba a lisztet, egy másik edényben verd fel a tojást egy villával, a harmadikba pedig a zsemlemorzsa kerül. Forgasd meg mindegyikben a szeleteket, és a villa hátuljával nyomkodd rájuk egy kicsit a panírt.
A vajat hevítsd fel. Amikor már serceg, rakd bele a húst. Süsd oldalanként körülbelül három-három perc alatt aranybarnára. A forgatásnál légy óvatos, nehogy megsérüljön a bunda. Szedd papírtörlőre, majd itasd le róla az olajat, és citromszeletekkel tálald.
